Geri Dön
Rapçi Ezhel beraat etti

Rapçi Ezhel beraat etti

Ezhel rumuzlu rap şarkıcısı Sercan ipekçioğlu, sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarında ve şarkılarındaki bazı sözlerinde uyuşturucu ve bağımlılık yaratan madde kullanımına özendirdiği gerekçesiyle 24 Mayıs 2018 tarihinde tutuklanmıştı. 10 yıla kadar hapsi istenen Ezhel çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

TCK 190'ıncı maddedeki 'Uyuşturucu kullanımını özendirmek ve kolaylaştırmak' suçundan 24 Mayıs 2018 tarihinde tutuklanan ve 10 yıla kadar hapsi istenen rapçi Ezhel beraat etti.

Haberin Devamı

İlk duruşmada beraat kararı verilen Ezhel'in kısa süre içerisinde tahliye edildi.

Davanın görüldüğü mahkemede Ezhel'e sosyal medya hesabında paylaştığı hint keneviri fotoğrafı ve 'Geceler' isimli şarkısının sözleri soruldu.

Hint keneviri bitkisini Ankara'da yolda gördüğünü ve eğlence amaçlı paylaştığını söyleyen Ezhel, Geceler isimli şarkısı için de "Şarkının adı Geceler. Ben de edebi bir şekilde bunu anlattım" savunmasını yaptı.


Cezaevi çıkışında annesi Ulya Turgut'a sarılan Ezhel, "Müziğimi yapmaya devam edeceğim" dedi.

Davaya bakan hakim cevapların ardından Ezhel'e bu defa da 'Yarınımız Yok' şarkısını sordu ve sözlerinin ne anlama geldiğini anlatmasını istedi. Bu şarkının bir bölümünü mahkeme söyleyen Ezhel, şarkının uyuşturucunun zararlarını anlattığını belirtti. Ezhel adıyla tanınan rapçi Serkan İpekçioğlu, "Eserlerim benim hayal ürünümdür. Suçsuzum" dedi. Beraat etti.

Haberin Devamı

Ezhel, şarkıda uyuşturucunun ölüme neden olduğu temasını işlediğini söyledi. Hakim, "Suç işleme kastıyla hareket etmediğine inandım. Sanat eseri olduğunu düşünerek beraatine karar verdim" dedi.

Ezhel'in sosyal medya hesabında da 'Ezhel is free' (Ezhel özgür) notu paylaşıldı.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler