Geri Dön
Sıla, Duman şarkısı 'Rüyanda Görsen İnanma'yı kendine yakıştırdı

Sıla, Duman şarkısı 'Rüyanda Görsen İnanma'yı kendine yakıştırdı

2021'e Yalın ile birlikte kaydettikleri 'Ver O Zaman Gömleklerimi' ile sağlam bir başlangıç yapan Sıla, yılı Duman cover'ı 'Rüyanda Görsen İnanma' ile kapattı. Sıla, Duman şarkısı 'Rüyanda Görsen İnanma'yı kendine yakıştırmayı başardı...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Sıla'dan yeni albüm bekleyenler, "E hadi artık, nerede kaldı?" diyenler biraz daha beklemek zorunda. Aslında 2021 yılı için umutlanmıştık. Çünkü Sıla, Yalın ile birlikte kaydettikleri 'Ver O Zaman Gömleklerimi' ile yıla iddialı bir başlangıç yapmıştı. Radyoların çok sevdiği, dijitalde de yüksek bir dinlenme rakamı yakalayan 'Ver O Zaman Gömleklerimi' gerek Sıla gerekse Yalın için 2021'i 'kurtarmaya' yetecek kadar uzun ömürlü bir şarkıydı. Bu şarkının ardından elbette Sıla'dan beklentimiz şöyle dolu dolu bir albümle üzerindeki ölü toprağını atması yönündeydi. Ancak bu beklentimiz ne yazık ki havada kaldı.

Haberin Devamı

Kağıt üstünde bile tam Sıla'lık bir şarkıydı

Tam 2021'in ikinci yarısını da Sıla'sız geçireceğimizi düşünürken oldukça enteresan bir işle karşımıza çıktı müzisyen. Türkçe rock'ın incilerinden ve gizli hit'lerinden, kıyıda köşede kalsa da önemli bir dinleyici kitlesi tarafından benimsenen 'Rüyanda Görsen İnanma'yı cover'ladı Sıla. Koyu Duman hayranlarının çok sevdiği bu şarkı kağıt üstünde düşündüğümüzde tam da Sıla'lık bir şarkıydı. Sıla, sözü ve müziği Kaan Tangöze'ye ait bu Duman klasiğini İlker Kaleli aranjesiyle dinleyicilere sundu. Kağıt üstünde bile heyecanlandıran bu işi dinlediğimizde akla gelen ilk şey şu: Sıla bir cover albüm yapsa aslında hiç de fena olmaz.

15'inci yıla yaklaşıyoruz

Haberin Devamı

'Rüyanda Görsen İnanma' klibi olmadan yayına verilmesinin dezavantajını yaşasa da ve dijitaldeki önemli şarkı listelerine girme konusunda anlam veremediğim bir şanssızlık yaşasa da zaman içinde kendi dinleyicisini bulma yolunda ilerliyor. Şarkı zaten bir single hit'inde değil. Yani 'Vur Kadehi Ustam' gibi uzun ömürlü, 'her daim yeşil' bir iş. 5 buçuk dakika uzunluğunda olması radyolar açısından kendisine sıkıntı yaratsa da şarkıyı dinlediğinizde bu 5 buçuk dakika uzunluğu fark etmiyorsunuz bile. Şarkı akıp gidiyor. Teslim oluyorsunuz yeni düzenlemeye. 'Rüyanda Görsen İnanma'yı kendine yakıştırmayı başarmış Sıla. Efe Bahadır ayrılığından sonra eskisi kadar sık üretmeyen Sıla'nın müziğe yılda yalnızca iki işle devam etmesi ise elbette koyu Sıla hayranları olarak bizleri doyurmayan bir hareket. Belki de Sıla bu dönemi özel bir 'cover' albümüyle kapatmalı. Şu anda Sıla, tıpkı birkaç yıl önce İrem Derici'nin 'Mest Of' projesi gibi özel bir 'cover' albümü yapsa ve bu albüme sürpriz şarkılar seçse bence oldukça şık bir adım olur. Sıla, Türkçe pop için önemli bir isim. 2000'li yılların sonunda başlayıp 2010'lu yılların sonuna kadar, 10 yıl boyunca muazzam hit'lere imza atmış önemli bir yorumcu. Onun tabiriyle, tüm bunları başaran ilerde neler başarmaz. Profesyonel müzik hayatının 15'inci yılında, yani 2022'de artık Sıla'dan bir cover albümü ya da 0 kilometre bir albüm duymanın vakti geldi çoktan!

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler