Geri Dön
Yalın'ın 'Oyunbaz' şarkısı gelmeyen yazı getirir mi?

Yalın'ın 'Oyunbaz' şarkısı gelmeyen yazı getirir mi?

Kabus gibi geçen 2020'nin en güzel sürprizlerini yapan şarkıcıların başında Yalın geliyor... Belki bu yaz 'dondurma şarkısı'na imza atmadı Yalın ama çok daha şahane şarkılarla karşıladı bizi. Bu şarkıların sonuncusu 'Oyunbaz' da yayınlandı. Peki 'Oyunbaz' şarkısı Corona'dan ötürü bir türlü gelmeyen yaz havasını bize getirir mi?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

2000'ler nostaljisi yaşattı

Yalın, dondurma reklamı şarkıları imza atarak birçok kişinin kalbini fethetmişti son yıllarda. Ancak eski Yalın dinleyicileri olarak ondan beklentimiz sadece bu değildi elbette. Yoluna dondurma ve yaz konseptinden uzak devam etmesini dileyen birçok dinleyici vardı. O da iki yıldır sesimizi duyuyormuş gibi düzenli aralıklarla iddialı şarkılarla yoluna devam etmeye başladı. Özellikle bu yıl 'Ya Sabır' ve 'Halbuki' gibi 'beklendik' ve 'özlenen' Yalın şarkılarını patlatması şahane sürprizlerdi. Yalın bu şarkılarla bize güzel bir 2000'ler nostaljisi yaşattı. Kendi çizgisinden asla sapmaması, bu çizgiye zaman içinde ufak tefek dokunuşlarla farklılık getirme gayreti kesinlikle takdiri hak ediyor.

Asıl gücünü birkaç ay sonra gösterecek gibi

Yalın'ın 2000'ler nostaljisi son olarak 'Oyunbaz'la da devam ediyor. 'Ya Sabır' kadar yenilikçi durmayan, 'Halbuki' kadar klasik Yalın çizgisinde ilerlemeyen 'Oyunbaz'ın sözü ve müziği kendisine ait. Keyifli aranjenin sahibi de Ozan Çolakoğlu. Özellikle nakaratıyla bir anda 'Sonsuz Ol'lara kadar dönebilirsiniz. 'Oyunbaz' tıpkı 'Halbuki' gibi ilk dinlemede dinleyiciyi yakalasa da asıl gücünü zaman içinde göstereceğe benziyor. 'Oyunbaz'ın zaman içinde çok dinlenme ve radyolarda rotasyondan çıkmama ihtimali bir hayli yüksek. İlk etapta "Yalın yaz şarkısı, dondurma şarkısı yapmış" dedirtse de asıl gücünü birkaç ay içinde göstereceğini düşünüyorum. O dondurma reklamı şarkıları ile 'Sonsuz Ol' ve 'Küçücüğüm' arasında bir yerde 'Oyunbaz'. Şarkı, Corona yüzünden bir türlü gelmek bilmeyen o yaz havasını bizlere sonbaharda bile yaşatabilir. 'Halbuki'nin bir tık gölgesinde kalsa da şarkıdaki umut birçok dinleyiciye iyi gelecektir diye düşünüyorum.

Single mantığı doğru...

Bir diğer dikkat çeken nokta da Yalın'ın single'larla yoluna devam etmesi. Ben bu mantığı bilhassa şu süreçte doğru buluyorum. Sertab Erener'in 'Ben Yaşarım'ı konsept bir işti dolayısıyla farklı bir soluk getirdi. Ama bir istisnaydı. Single mantığı daha heyecan verici özellikle de şu süreçte. Single'larla ilerlendikçe her şarkının dinleyiciyi yakalama fırsatı doğuyor. Her şarkı kendi içinde iddialı oluyor. Bu şarkıların zaman içinde toplanıp bir albüme dönüşmesi sıklıkla tercih ediliyor ancak single'ların sadece single olarak kalmalarını daha doğru bulanlardanım. Albüm bir konsept gerektiriyor ve o daha önce single'larla denenen şans albümün çekiciliğinden götürüyor. Bu noktada yoluna özellikle son iki yıldır single'larla devam eden Yalın'ın doğru bir çizgide ilerlediğini söyleyebiliriz.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler