Geri Dön
Aramızda başka Will Hunting'ler var mı?

Aramızda başka Will Hunting'ler var mı?

'Good Will Hunting' filminde hikâyesine yer verilen Will Hunting olmak artık daha kolay. Asıl mesele aramızda kaç tane Will Hunting olduğu elbette...

Selami ÖKTEM
Selami ÖKTEM

'Good Will Hunting' filmi 1997'de yayınlanmıştı. Will Hunting’ in hikâyesini izlediğimiz film, dünyanın en iyi eğitim kurumlarından MIT(Massachusetts Institute of Technology) koridorlarında başlıyordu. Özellikle matematik alanında kendini kanıtlayan bu enstitüde eğitim almak için çok başarılı olmalıydınız. Kahramanımız Will Hunting'in bu koridorlarda dolaşmasının sebebi ise eğitim almak değil çalışmaktı.

Haberin Devamı

Will Hunting, MİT'te bir hademeydi. Her gün bu enstitü koridorlarında temizlik yapmaktaydı. Hikâyemizi ilginç kılan olay ise bir matematik profesörünün koridordaki bir tahtaya çözümü neredeyse imkânsız bir soru yazmasıydı. Çünkü bu soruyu MİT'te eğitim alan öğrenciler çözemezken, kahramanımız temizlik yaptığı bir zamanda soruya denk gelir ve soruyu çözer. İşte tam burada filmde geçen aşağıdaki repliği hatırlayalım.

“Hayatta iki şeyin kesin olduğunu anlayacaksın.

Bir: Bunu yapma.

İki: 150 bin dolarlık eğitimi aslında halk kütüphanesine…

…1.5 dolara üye olarak da alabilirdin.”

Film boyunca matematik profesörü gibi bir ünvana sahip olmasa da birçok profesörün çözemediği soruları çözdüğüne şahit olduğumuz Will Hunting bizlere güzel bir ders veriyor. Çalışmadığı zamanlarda genellikle kütüphanede araştırmalar yaparak zamanını değerlendiren kahramanımız eğer ilgimiz ve isteğimiz varsa bilme arzumuzu bir şekilde tatmin edebileceğimizi kanıtlıyor.

Haberin Devamı

Aradan bunca yıl geçtikten sonra böyle bir yazı yazmamın asıl sebebi ise artık MİT gibi dünyanın göz bebeği bir enstitüde eğitimlere katılmak istiyorsanız Will Hunting gibi bu enstitüde çalışmanıza ya da Massachusetts'te yaşamanıza gerek kalmaması. Kendinizi geliştirmek istiyorsanız bu enstitünün online eğitim platformuna ücretsiz üye olarak ve yıllardır bu enstitüde verilmekte olan derslerin videolarını izleyerek de eğitiminize katkı sağlayabilirsiniz. Bazı eğitimlerin içerisinde, eğitimde yapılan sınavları da görecek ve kendinizi deneme fırsatı yakalayabileceksiniz.

MİT eğitim portalı bu alandaki tek portal değil. Online eğitim ve sertifika alabileceğiniz bir sürü web sayfası internette kendinizi geliştirmeniz için sizleri bekliyor.

Sözün özü artık Will Hunting olmak daha kolay da aramızda başka Will Hunting’ler var mı?

Benzer İçerikler