Geri Dön
Burundi Başkanı kendisine faul yapan takımın yöneticilerini tutuklattı

Burundi Başkanı kendisine faul yapan takımın yöneticilerini tutuklattı

2005 yılından beri Burundi Devlet Başkanlığı koltuğunda bulunan Pierre Nkurunziza, aynı zamanda bir futbolcu. Halleluya FC adlı futbol takımında top koşturan kaptan Nkurunziza, kendisine devamlı kasti faul yapıldığını düşündüğü bir maçtan sonra rakip takım olan Kiremba FC yöneticilerinden ikisini tutuklattı.

Turcel Orman
Turcel Orman

Burundi'nin devlet başkanı Pierre Nkurunziza, kendisine 'komplo' kurulduğu gerekçesiyle tuttuklattığı iki yönetici Cyriaque Nkezabahizi ve yardımcısı Michel Mutama, hapis cezası aldı.

Haberin Devamı

Normal şartlarda ülke başkanıyla oynadıklarının farkında olan rakibin, oyunu başkan için kolaylaştırdığını ve hatta gol atmasına müsade ettileri söylendi.

Ancak bir gördü tanığı, Kiremba ekibindeki bazı mülteci oyuncuların devlet başkanına karşı oynadıklarını bilmediği için top, başkana her geldiğinde şok pres uyguladıklarını ve bazen sert fauller yaparak başkanı düşürdüklerini söyledi.

54 yaşındaki Pierre Nkurunziza, 13 senedir Burundi Devlet Başkanlığı yapıyor ve ülkede büyük bir gücü var. Hatta öyle ki gittiği maçlarda kendisine eşlik eden 'Komeza gusenga' adlı bir koro var ve isimlerinin anlamı "Durmadan dua et". Yaptıkları tezahüratlar da bunu kanıtlıyor.

Kiremba ekibindeki mültecilerin bu güç karşısında ülkedeki huzurları da tehlikeye girmiş durumda. Başkana karşı komplo kurmadıklarını ve yalnızca futbol kuralları içerisinde faul yaptıklarını kanıtlamak zorundalar.

Haberin Devamı

Ayrıca Kiremba FC'de görülen takım ruhu ve iletişim eksikliği de dikkat çekiyor. Takımda bir kişi de çıkıp gariban mültecilere karşı takımda başkanın oynadığını söylememiş.

Yoksa Kiremba FC'de takım içinde kıskançlık ve ayak kaydırma operasyonu mu var? Asıl komplo Kirembasporlu mülteci futbolculara mı yapıldı?

turcel.orman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler