Geri Dön
Facebook bile Facebook'un sağlıksız olduğunu düşünüyor

Facebook bile Facebook'un sağlıksız olduğunu düşünüyor

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu Facebook, bir dergide yayınlanan makaleye atıfta bulunarak platformun sağlık sorunlarına yol açtığını paylaştı.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

'Oğlum yeter, kalk şu bilgisayarın başından!', 'Gözlerin ağrımıyor mu?', 'Bak sen de xxx ablan/abin gibi gözlük kullanırsın' ve 'İnterneti şimdi kesiyorum' gibi cümlelerle sık sık ebeveyn uyarısına maruz kalan bireyleri gerçekten büyük bir tehlike mi bekliyor?

Haberin Devamı

Bu sorunun cevabı; Evet! American Journal of Epidemiology dergisinde yayınlanan bir makaleye göre Facebook, yalnızca link tıklayan ve gezinen pasif kullanıcıların sağlık sorunlarını daha da kötü hale getiriyor. İlginç olan Facebook'un da bu sonucu kullanıcıları ile paylaşması.

Fakat Journal of Computer-Mediated Communication dergisindeki raporda da başkaları ile iletişime geçen ve Facebook'u bu sayede daha aktif kullanan bağlı kullanıcılarda ise daha iyiye gidişat gözlemlendiği belirtilmiş.

Facebook da her iki makaleye atıfta bulunarak mutlu olmak için platformun daha aktif kullanılması konusunda kullanıcılarını uyardı.

Kısacası stalkersanız sağlık sorunlarınız olabilir! Stalklamayın demiyoruz, siz yine hobi olarak stalklayın fakat ara ara arkadaşlarınızla da iletişime geçin. Yabani olmayın! Sağlıklı olun!

Haberin Devamı

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler