Geri Dön
Google artık ne zaman öleceğinizi de tahmin ediyor

Google artık ne zaman öleceğinizi de tahmin ediyor

Google'ın yeni yapay zeka teknolojisi yüzde 95 isabetli tahmin oranı ile hayata gözlerinizi ne zaman yumacağınızı tespit edebiliyor.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Bir dönem internette ne zaman öleceksiniz testlerini çözer ve testin sonunda mezar taşımız görselli ölüm tarihimiz yer alırdı. İşin bu kısmı tabiki geyik ve eğlenceydi, ta ki Google ölüm tarihi tahmini işine ciddi ciddi el atana kadar.

Haberin Devamı

Google'ın geliştirdiği yapay zeka teknolojisi, hastanede tedavi gören hastaların yirmi dört saat içerisinde ölüp ölmeyeceklerini yüzde 5 hata payı ile tahmin edebiliyor.

Geliştirilen yeni yapay zeka sisteminin geleneksel modellere göre yüzde 10 daha kesin sonuç verdiği belirtiliyor. Hastanın cinsiyeti, yaşı ve kökeni bilgilerini derleyen cihaz ayrıca hastanın hastalık geçmişi verilerini de analiz ediyor ve sağlık durumu hakkında son dakika bilgilerini veriyor.

Cihazdan elde edilen bilgiler tablo ve PDF dosyaları halinde sunuluyor.

Kaliforniya, San Francisco, Stanford ve Şikago Tıp Üniversiteleri'nin iş birliği ile geliştirilen cihaz 216 bin 221 yetişkine ait verilerle test edildi.

Yapılan testlerin ardından yapay zeka cihazı yaşam, ölüm ve ölüme yakın gibi sonuçlar verdi.

Haberin Devamı

Yapay zeka nedir?

Araştırmacılar cihazın tüm veri türlerini inceleyebilme özelliği sayesinde rakiplerinden ayrıldığını vurguluyor.

Cihaz, hastaların hastanede kalış süresinin uzun olacağı tahminlerinde yüzde 86 başarı oranı yakaladı. Geleneksel yöntemlerle bu oran yüzde 76'da kaldı.

Cihaz, hastanede tedavi gören hastanın ölüp ölmeyeceği tahmininde ise yüzde 95'lik başarı gösterdi. Geleneksel yöntemlerle bu oran yüzde 86'da kaldı.

Taburcu olan hastaların beklenmedik bir şekilde tekrar hastaneye yatıp yatmayacakları tahmininde ise cihaz yüzde 77'lik başarı oranı elde etti. Bu oran geleneksel yöntemlerle yüzde 70'de kaldı.

İnternetteki testler iyiydi hoştu fakat tahminlerde başarı oranı yüzde 95 olan sistemle ölüp ölmeyeceğimizi öğrenmek pek de eğlenceli bir test olmasa gerek.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler