Geri Dön
Mars'a gitmezsek gerçekten yok mu olacağız?

Mars'a gitmezsek gerçekten yok mu olacağız?

'Elon oğlu' Elon Musk son yaptığı açıklamalarla dikkat çeken sözlere imza attı. Mars’a gitmezsek yok olacağımızı söyleyen Elon Musk’ın sözleri gerçekten de doğru mu? Mars’a gitmezsek insan nesli yok mu olacak? Yoksa burada hala yapılacak bir şeyler var mı? Molatik olduğumuz konu Elon Musk ve Mars açıklaması.

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Son 100 yıl içerisinde hayatımız çok büyük değişiklikler yaşadı. Dünya savaşları, uzay araştırmaları, iyi ya da kötü teknolojiler ile bambaşka bir noktaya geldik. Haliyle Dünyamız da bundan etkilendi. Hem nüfusumuz çoğalıyor hem de Dünya’daki eşitsizlik ve adaletsizlik çoğalıyor. Bir de kirlilik derken Dünya isyan etti haliyle 'Bıhtıh ya bıhtıh’ diyerek.

Haberin Devamı

Elon Musk: Mars’a gidelim

Haliyle yaptığı uzay teknolojileriyle Elon Musk bu duruma sessiz kalamadı. Çünküüüü kendisi her halta yorum yapıyor. 'Sen, sen! Sen var ya ortalığı hep sen karıştırıyorsun kel!' videosundaki gibi ortalığı karıştırıyor. Daha geçen hafta Bitcoin piyasasını alt üst etti. Neyse konumuz Mars

Musk, Mars’a gitmezsek insan ırkının yakında sona ereceğini söyledi. Çünkü Dünya’daki varlıkların ve gidişatın bizim Mars’a koloni kurmamızı söylediğini belirtti. Öncelikle Ay’a istasyon kuracağız, sonra da Mars’ı koloni haline getireceğiz. Ama bence çok safiyane gelmedi bu sözler.

Çünkü kendisi uzay teknolojileri hakkında çalışıyor. Haliyle kendisine müşteri arıyor. “Mars’a gidelim. Ay’a gidelim. Uzayı keşfedelim. Dünya tü kaka” diyerek piyasa oluşturmaya çalışıyor. Tabii Dünya’da yaşananlar tabii ki endişe verici ama insanlık olarak el birliği ile bunları düzeltebiliriz. Gereksiz yapılan harcamaları daha faydalı işler için kullanabiliriz. Önce kendi kapımızın önünü temiz tutalım sonra başka yerleri fethederiz.

Haberin Devamı

Elon… Sana taktım...

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler