Geri Dön
Stephen King Facebook hesabını kapatmakta haklı mı?

Stephen King Facebook hesabını kapatmakta haklı mı?

Dünyaca ünlü kişilere bir tıkla ulaşabildiğimiz mecra olan sosyal medya bu defa ünlü yazar Stephen King ile gündeme geldi. Facebook hesabını kapatan Stephen King neden böyle davrandı? Stephen King’in Facebook kararının arkasında neler yatıyor?

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Sosyal medya hayatımızı gün geçtikçe ‘ele geçiriyor’. Bu kadar etkili hale gelen bu mecra büyüdükçe avantajları kadar dezavantajlarıyla da adından söz ettiriyor. Onlardan biri de, sosyal medyanın öncüsü Facebook. Hayatımıza o kadar hızlı girdi ki sadece biz değil normal şartlarda ulaşamayacağımız insanlarla temasa geçme fırsatı verdi. Ünlülere ‘dokunup’ onlara derdimizi anlatabiliyoruz. Onlardan biri de ünlü yazar Stephen King. Ancak King aldığı bir kararla herkesi şaşırttı.

Haberin Devamı

“Facebook verileri korumuyor”

Stephen King’in bu kararı almasında ise ilginç ama gerçek bir sebep yatıyor. Ünlü yazar Facebook’a güvenmediğini dile getirdi. Twitter’dan bu kararını "Facebook'u bırakıyorum. Siyasi reklamlara izin verilen yanlış bilgiler seliyle rahat edemiyorum ayrıca kişisel verilerin korunduğuna güvenmiyorum. Beni isterseniz Twitter'dan takip edin" sözleriyle duyurdu.

Korku kitaplarıyla tanınan Stephen King’in böyle bir karar almasında ‘korktuğunu’ söyleyebiliriz. Artık hayatımızın odak noktasında bulunan sosyal medya her an bizleri ‘taciz’ edebilecek düzeye geldi.

Korkmalı mıyız?

Stephen King’i bile korkutan sosyal medyada bizi de korkutmalı mı? Bence korkmamız gerekiyor. Çünkü ucu bucağı olmayan bu dünyada söylenecek bir cümle, çizilecek bir resim, paylaşılacak bir fotoğraf olayları çok başka bir yere götürebilir. Kişisel olarak da denk gelebileceğimiz yalan haberler, içerikler insanları yanlış yönlendirmesi kaçınılmaz. Bu da bizleri yeterince korkutuyor.

Haberin Devamı

Ayrıca uygulamaları telefonumuza, tabletimize kurulum yaparken çeşitli izinler veriyoruz. Bunlar arasında bulunduğumuz ortamı dinleme izni de mevcut. Haliyle konuştuğumuz bir konu üzerinden gözümüze gözümüze reklamı sokuyorlar. Bu da oldukça rahatsız edici.

Binaenaleyh Facebook ve bilumum sosyal medyayı kullanırken dikkatli olmalı, mümkün mertebe az zaman geçirmemiz hepimizin faydasına.

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler