Geri Dön
Webinar nedir?

Webinar nedir?

Günümüzde oldukça fazla önem kazanan ve pandemi döneminde adeta vazgeçilmez bir araç haline gelen Webinar’ın ne anlama geldiği birçok insan tarafından merak ediliyor. Peki Webinar nedir? Webinar’ın avantajları nelerdir? Gelin Molatik olalım...

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

Webinar nedir?

Webinar kavramı Web-based Seminer (web tabanlı seminer) kelimelerinden türetilmiştir. Giderek yaygın hale gelen bir öğretim teknolojisidir. İnteraktif bir toplantıya katılabilmek için internete erişime olan bir bilgisayar, buna uygun bir kamera ve mikrofon yeterlidir. Kurum ve bireyler için birçok ticari-ticari olmayan, açık erişim ve çevrimiçi webinar uygulamaları mevcuttur. Bunlara Adobe Connect, Apache OpenMeetings, Microsoft Teams ve Zoom örnek verilebilir.

Webinar ya da diğer adlandırmalarla web tabanlı seminer, webkonferans ve sanal sınıf, teknoloji ve iletişim ağlarının çeşitlenmesiyle kişi ve kurumların birbirleriyle iletişim kurabildiği çalışma ve etkileşim yöntemlerinden biri. İnternet eksenli seminer, sunum, workshop veya dersler olarak da tanımlanabilir. Bu sayede iki veya fazla kişi farklı lokasyonlardayken sanal bir toplantı için belirlenen aralıkta buluşabilirler. Uzaktan eğitim süreçlerinde yaygın olarak tercih edilirken ilk ortaya çıktığı zaman aralığı olarak 1950 sonrası verilmekte ve NASA tarafından 1960'lı yıllarda kullanıldığı bilinmektedir.

Webinar’ın avantajları nelerdir?

Web seminerleri, işinizi ve kendinizi geliştirme anlamında size pek çok katkı sağlayabilir. Katılmak istediğiniz eğitim programlarına yer ve mekândan bağımsız olarak dahil olabilirsiniz. Böylelikle kilometrelerce yol gitmek yerine, evinizde koltuğunuzda oturarak bu eğitimi alabilirsiniz.

Basitçe söylemek gerekirse, belirli bir ilgi alanı hakkında bir şeyler öğrenmek istiyorsanız, web seminerleri doğrudan uzmanlardan öğrenerek bilginizi genişletmenin en iyi yollarından biridir. Ayrıca, kendiniz bir konuda uzmansanız, web seminerleri oluşturmak, izleyicilerinizle bağlantı kurmanıza yardımcı olmak için harika bir yoldur.

Benzer İçerikler