Geri Dön
24 metre yükseklikte yoga yapılır mı?

24 metre yükseklikte yoga yapılır mı?

Yoga nedir, ne değildir, az çok biliyoruz. Tam olarak mantığını anlayamasak dahi bildiğimiz şey şu: Halk ya da sanat için yapılmıyor yoga. Yerde, kendimiz için, kendi başımıza yaptığımız bir şey yoga. Peki 24 metre yükseklikte yoga yapan biri sizce tam olarak ne yapmak istiyor olabilir?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

En az 3 yıl yürüyemeyebilir

Meksika'da yaşayan 23 yaşındaki Alexa Terrazas adlı bir kadın, 6'ncı kattaki evinin balkonunda yoga yapmaya başlamış. Diziyle korkulukta denge sağlamaya çalıştığı esnada dengesini yitirmiş. Tam 24 metre yükseklikten zemine çakılan Terrazas, ağır yaralanmış. Kadının bacaklarında, kollarında, göğüs kafesinde ve başında ciddi kırıklar olduğu, ameliyatının 11 saat sürdüğü belirtilmiş. Şimdi ne olacak peki? Doktorlar, genç kadına en az 3 yıl yürüyememe ihtimalinin olduğunu söylemiş.

Balkon riskine girer misiniz?

Yani tam 3 yıl boyunca bırakın yogayı, adım dahi atamayacak genç kadın. İyi de tüm bunlara sebep ne? Balkonda, üstelik de tam 24 metre yüksekte yoga yapması... Böyle bir şey olabilir mi peki? Siz bu kadar yüksekte yoga yapan birini gördüğünüzde ne düşünürsünüz? Gerçekten bütün samimi duygularıyla yoga yapmak isteyen biri böylesine bir balkon riskine girer mi sizce? Yoksa her şeyin altını boşalttığımız gibi yogayı da mı dejenere ediyoruz?

Adrenalin ve yoga...

Mesela bu haberi okuyan genç biri, yogayı 'yüksek doz adrenalin içeren bir spor' olarak görüyor kafadan. Halbuki cidden bu mudur yahu? Gerçekten mi? "24 metre yükseklikte yapılan bu aktivite sonucunda yere düşme tehlikesi yaşayabilirsiniz" algısı doğuyor. Halbuki doğru olan bu değil. Olmamalı da. Her şeyin altını boşaltıyoruz, süper, alkışlar hepimize. Şimdi sırada yoga mı var? 'Vlog çekerek tık rekorları kırmak' için daha başka hangi anlamsızlıkları deneyeceğiz?

can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler