Geri Dön
Bitcoin fikri 1994 yapımı Street Fighter filmi ile mi ortaya çıktı?

Bitcoin fikri 1994 yapımı Street Fighter filmi ile mi ortaya çıktı?

2008 yılında Satoshi Nakamoto takma adlı biri ya da birileri tarafından piyasaya sürülen Bitcoin, ilk olarak 1994 yılı Street Fighter filminde Bison Doları olarak mı telaffuz edildi?

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Çılgın yükselişleri ve çılgın düşüşleri ile her an kendinden bahsettiren kripto para birimi Bitcoin fikrinin ilk olarak 1994 yapımı Street Fighter filmi ile
ortaya çıktığı öne sürülüyor. Filmde 'Kraliçelerini kaçırdığımda her bir Bison Doları 5 İngiliz Sterlini değerinde olacak' cümlesi dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Daha da ilginç olan bu cümleden önce M. Bison'a yöneltilen 'Bu şaka mı? Bu para basıldığı kağıt değerinde bile değil' cümlesi akıllara sanal para birimi Bitcoin'i getiriyor.

Bu detayı fark eden Twitter kullanıcıları da kripto paraları alaya alan paylaşımlarını bu görüntü ile paylaşıyor. Bazı Twitter kullanıcılarına göre Bitcoin de tıpkı Bison Doları gibi. Değeri kimin biçtiği belirsiz ve hayal ürünü.

Bazıları Bitcoin'in tıpkı Bison Doları gibi olduğunu düşünüyor.

Bison Doları beş para etmese de Bitcoin şu günlerde 11 bin 500 dolar seviyesinde seyrediyor. Anlaşılan o ki M. Bison'un, Bison Doları'na biçtiği 5 sterlinlik değer tam bir vizyonsuzluk örneği.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler