Geri Dön
Bitcoin Kasım ayından bu yana en düşük seviyeyi gördü

Bitcoin Kasım ayından bu yana en düşük seviyeyi gördü

Yatırımcısını öncelerde şah şimdilerde mat eden popüler kripto para birimi Bitcoin, 7 bin 900 dolar seviyesini görerek son 4 ayın en düşük değeri gördü.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Facebook'un kripto para reklamı yasağı kararı ve kripto para borsalarında yaşanan hırsızlık vakalarının ardından düşüşü durdurulamayan Bitcoin, yüzde 11 daha değer kaybederek Kasım ayından bu yana en düşük değeri görmüş oldu.

Haberin Devamı

Değeri düşen tek kripto para birimi Bitcoin olsa iyi. Piyasanın en büyük üçüncü kripto para birimi Ripple ve Bitcoin Cash'te de büyük kayıplar yaşanıyor.

Neredeyse tüm kripto para birimleri çakılma trendini sürdürürken Ethereum daha düzgün bir seyir izlemeye devam ediyor.

Geçtiğimiz Ocak ayında Bitcoin toplamda yüzde 26 değer kaybederek Ocak 2015'ten bu yana en kötü aylık performansını sergilemişti.

Bitcoin nedir? Bitcoin nasıl satın alınır?

İnternet devi Facebook, geçtiğimiz günlerde çok fazla dolandırıcılık unsuru bulundurduğu için kripto para ve finans ürünleri reklamlarını yasakladığını duyurmuştu.

Facebook'un aldığı yasak kararından tüm kripto paraların etkilenip etkilenmeyeceği konusu henüz netlik kazanmadı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta Cuma günü Japon kripto para borsası Coincheck'te yaşanan 530 imilyon dolarlık soygun, Bitfinex ve Tether'e ABD'li regülatörler tarafından gönderilen mahkeme celbi de kripto paralardaki aşağı yönlü trendi belirleyici unsurlar oldu.

Hindistan Maliye Bakanlığı da kripto para kullanımını önlemek için çalışmalar yürüteceğini duyurdu.

Bazı finans uzmanları kripto paraların kara para aklama ve terör finansmanı gibi yasa dışı işlemler için kullanıldığını öne sürüyor.

2017 yılında yüzde 1000'den daha fazla değer kazanan Bitcoin'nin fiyatı 2016 yılının ilk zamanlarında 500 dolardan daha düşük bir seviyedeydi.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler