Geri Dön
Bitcoin kullanımı son 18 ayın en düşük seviyesinde

Bitcoin kullanımı son 18 ayın en düşük seviyesinde

Popüler kripto para birimi Bitcoin transferlerindeki oran, 18 ayın en düşük seviyesini gördü. Bitcoin işlem ücretleri de şu an için 18 ayın en düşük seviyesinde.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Yatırımcısına alabora olma ihtimali olan bir gemi ayarında denize bir daldırıp bir çıkaran kripto para birimi Bitcoin, birkaç gündür 10 bin dolar seviyesine yeniden ulaşmış olsa da kullanımında bir azalma olduğu aşikar.

Haberin Devamı

Bitcoin transferi almak ya da göndermek için kötü zaman diye bir kavram olmasa da işlem ücretleri 18 ayın en düşük seviyene düştü. Ortalama Bitcoin işlem ücreti şu an için 1 doların da altında.

Bunun en önemli sebebi, işlem yapanların Bitcoin'i göndermek için fazla pahalı bulması. Bu sebeple yatırımcılar Bitcoin2i bir para birimi olarak kullanmama eğilimi göstermeye başladı.

Bitcoin nedir? Bitcoin nasıl satın alınır?

Fakat Bitcoin transferlerinin bu denli düşük fiyatları görmesi ortalama kullanıcıların pek de işine yaramayacak. Örneğin Binance ve Kucoin gibi kripto para borsalarında Bitcoin transfer ücreti 0.001 BTC yani 10,60 dolar seviyelerinde.

Küçük miktarda Bitcoin transfer işleminde bile bu oranın standart olarak alınması Bitcoin transferlerine taş koyuyor desek yeri.

Haberin Devamı

Örneğin 17 Aralık 2017'de 500 bin Bitcoin transferi gerçekleşirken bugün bu rakam 200 bine düşmüş durumda.

18 ayın en düşük seviyesinde olan Bitcoin işlem ücretinin Valve gibi büyük çaplı satıcıların kripto paralara olan desteğini devam ettirip ettirmeyeceği konusunda merak yaratıyor.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler