Geri Dön
Bitcoin sert çakıldı

Bitcoin sert çakıldı

Kripto paraların anası olan Bitcoin, son 8 günde yüzde 44 değer kaybederek bugün 5 bin 900 dolar seviyelerine kadar düştü. Peki Bitcoin ve diğer kripto paralardaki düşüşün sebebi ne?

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Yatırımcısına harika bir yaz fakat bir o kadar da sert bir kış yaşatan Bitcoin, Ekim ayından bu yana en düşük seviyesini görerek 5 bin 947 dolara kadar düştü.

Haberin Devamı

2018'de kripto paralarda yaşanan düşüş trendinin şu an için nerede sonlanacağı bilinmiyor. Çin'in kripto para madencileri için elektrik tüketimine sınırlama getireceği, Hindistan'ın kripto paraları yasaklayacağı, Japonya ve Güney Kore kripto para borsalarında yaşanan hırsızlık haberlerinin ardından bir türlü toparlanamayan kripto paralara son darbe de ABD ve İngiltere'den geldi.

ABD ve İngiltere'nin önde gelen bazı bankaları, bankamatik ve kredi kartlarının kripto para alışverişi için kullanımını yasakladı.

Bitcoin nedir? Bitcoin nasıl satın alınır?

Bu gelişmenin ardından yalnızca birkaç günde neredeyse tüm kripto para birimlerinde sert düşüşler yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor.

Kripto paralarda yaşanan sert düşüşler kripto para madencilerini de düşündürüyor. 1 Bitcoin'in üretilebilmesi için harcanan masraf ülkelere göre değişse de ortalama 1500 ila 3000 dolar arasında seyrediyor. Bu rakam, Bitcoin 20 bin dolar seviyesindeyken son derece önemsiz görünse de Bitcoin şu an için 6 bin dolar seviyesinde.

Haberin Devamı

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler