Geri Dön
Bitcoin'de düşüş trendi sürüyor

Bitcoin'de düşüş trendi sürüyor

Popüler kripto para birimi Bitcoin, geçtiğimiz hafta Güney Kore merkezli bir kripto para borsasında yaşanan sanal hırsızlık haberlerinin ardından yüzde 10 değer kaybederek son 70 günün en düşük değerini gördü.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

20 bin dolardan Bitcoin satın alanlar, muhtemelen alım yaptığı gün için keşke ellerim kırılsaydı da satın almasaydım diye söyleniyordur.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta sonu Güney Koreli kripto para borsasında yaşanan korsan faaliyetin ardından Bitcoin son 70 günün en düşük seviyesine indi.

Bu sabah itibariyle 6500 dolar seviyesinin de aşağısına inen Bitcoin'de dgünlük eğer kaybı yüzde 4 seviyesine ulaştı.

Bitcoin'in yanı sıra Ethereum 490 dolar ve Ripple da yüzde 5.74'lük değer kaybı ile 0.55 dolar seviyesini gördü.

Ethereum Bitcoin'e göre daha iyi bir yatırım aracı mı?

Kripto para dünyasında yaşanan değer kayıplarından Litecoin'de nasibini aldı. Litecoin yüzde 7'ye yakın değer kaybederek 99 dolara kadar düştü.

Bitcoin'de yaşanan düşüş trendinin sebebi ne?

Bitcoin'de yaşanan düşüşün en büyük sebebi yazının başında da belirtiğimiz gibi Güney Kore merkezli kripto para borsasında yaşanan sanal hırsızlık.

Haberin Devamı

Güney Asya'nın en popüler kripto para borsalarından olan Coinrail'de geçtiğimiz Pazar günü yaşanan hırsızlık vakasında Pundi X gibi altcoinler çalındı.

Hırsızlık vakasının ardından açıklama yapan kripto para borsası Coinrail, Bitcoin gibi büyük kripto para birimlerinin saldırıdan etkilenip etkilenmediği ya da çalınan kripto paraların gerçek değeri hakkında herhangi bir bilgi vermedi.

Bitcoin nedir? Nasıl satın alınır?

Kurum, bünyesinde bulunan kripto paraların yüzde 70'inin, internetten bağımsız olarak soğuk cüzdanda depolandığını söyledi.

Ortaya net bir rakam konulmuş olmasa da çalınan kripto para miktarının 28 milyon dolara eş değer olduğu düşünülüyor. Güney Kore polisi yaşanan hırsızlık vakasının ardından soruşturma başlattı.

Bloomberg'in verilerine göre 2018 yılında Bitcoin'in piyasa değerinde düzenlemelere yönelik adım ve hırsızlık vakalarının artmasıyla beraber yaklaşık 42 milyar dolarlık kayıp yaşandı.

Bitcoin'de yaşanan piyasa değeri kayıp, kripto para piyasasının neredeyse yarısıne eş değer oranda.

Litecoin neden Bitcoin'e göre daha akılcı ve hızlı bir seçenek?

Bazı uzmanlar ise Bitcoin'de yaşanan değer kaybının sebebini kripto para borsalarında yaşanan hırsızlık vakaları değil fiyat düzeltmesi olarak yorumluyor.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler