Geri Dön
Kripto para birimlerinin değeri sıfıra düşebilir

Kripto para birimlerinin değeri sıfıra düşebilir

Ethereum'un kurucu ortağı Vitalik Buterin, kripto paraların çok yeni yatırım araçları olduğunu ve her an sıfır değerini görebilecekleri ihtimali bulunduğunu belirtti.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Kripto para çılgınlığı aldı başını gidiyor. Fakat zaman zaman kripto para birimlerini icat eden kişiler, kendi para birimlerinin geleceği konusunda bile kuşkularını belirtiyor.

Haberin Devamı

Son olarak Ethereum'un kurucu ortağı Vitalik Buterin, son derece popüler bir kripto parayı piyasaya sürmesine rağmen geleneksel varlıkların en güvenilir yatırım araçları olduğunu söyledi.

Ethereum nedir? Ether nasıl satın alınır?

Twitter hesabında kripto paralarla ilgili bazı notlar düşen Buterin, kripto paraların hala yeni ve aşırı değişken varlıklar olduğunu ve her an sıfıra yakın bir değere düşebileceklerini yazdı.

Yatırımcıların kaybetmeyi göze aldığı orandan daha fazla para koymamalarını belirten Buterin, kazançlarını hangi yatırım aracına koyacağına karar veremeyen kişilere geleneksel yatırım araçlarını önerdi.

Buterin'in bu düşüncelerine karşılık Miami'de yaşayan girişimci Daniel Romero-Suarez ''Henry Ford'un 'Otomobiller yeni ve hareket ettirmek için güvensiz; otomobil sürmek yerine yürüyün' dediğini hayal edin'' notunu düşerek Buterin'in sözlerini alaya aldı.

Haberin Devamı

Kripto para madencisi Crypto Capilla da Buterin'în bu sözlerine karşılık ''Vitalik dostum iyi misin?'' yazdı.

Geçtiğimiz Aralık ayında rekor seviyelere ulaşan kripto paralar yılbaşı itibari ile keskin bir düşüş yaşadı.

Aralık 2017'de 19 bin 535 dolar seviyelerinde gezinen Bitcoin, Ocak ayında 6000 dolara kadar düşmüştü.

Bitcoin nedir? Bitcoin nasıl satın alınır?

Geçtiğimiz Cuma günü uzun bir aradan sonra 10 bin doların üzerini gören Bitcoin şu sıralar 11 bin 596 dolar seviyelerinde seyrediyor.

Yaklaşık 1 yıl önce 13 dolar olan Ethereum ise şu sıralar 954 dolardan işlem görüyor.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler