Geri Dön
Kuzey Kore'nin 11 bin Bitcoin'i olabilir

Kuzey Kore'nin 11 bin Bitcoin'i olabilir

Birleşmiş Milletler kararlarıyla sert ekonomik yaptırımlar uygulanan Kuzey Kore'nin nükleer ve balistik füze programını finanse etmek amacıyla Bitcoin kullanıyor olabileceği öne sürüldü.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Kripto para transferi ve kullanırlılığının güvenliği sürekli olarak tartışma oluyor. İşte o tartışmalardan belki de en büyüğü, kripto paraların Kuzey Kore tarafından rahatça kullanıyor olabilme olasılığı.

Haberin Devamı

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı eski çalışanı Priscilla Moriuchi, Kuzey Kore'nin 2017 yılında 11 bin Bitcoin ile yaklaşık 210 milyon dolar kaynak sağlamış olabileceği iddiasını dile getirdi.

Priscilla Moriuchi'a göre bu denli fazla Bitcoin bir şekilde paraya ya da somut değere çevirildi. Eğer bu denli Bitcoin miktarı Aralık 2017'de paraya çevrildiyse yaklaşık 210 milyon dolara denk geliyor. Aynı işlem Ocak ayında yapılmışsa kazanç neredeyse yarı yarıya azalmış oluyor ve 120 milyon dolara iniyor.

Bitcoin nedir? Bitcoin nasıl satın alınır?

Şimdilerde siber tehdit istihbarat şirketi Recorded Future için çalışan Moriuchi, Kuzey Kore'nin Bitcoin varlığını madencilik ve bilgisayar korsanlığı ile elde ettiğini düşünüyor.

Haberin Devamı

Kuzey Kore yönetimi daha önce bazı kripto para hırsızlığı ve kötü amaçlı fidye yazılımı WannaCry vakalarının arkasındaki isim olarak suçlanmıştı.

Ayrıca 2015'te Bangladesh Bank'tan çalınan 81 milyon dolarlık soygunun arkasında da yine Kuzey Kore olduğu düşünülüyor.

İddialar bu kadarla da sınırlı kalmıyor. Bir başka iddiaya göre de Kuzey Kore, bazı üniversite öğrencilerini ülkenin siber savaş faaliyetleri için Bureau 121 adı verilen bir organizasyon için çalıştırıyor.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler