Geri Dön
Litecoin 240 doları da aşarak yeni bir rekor kırdı

Litecoin 240 doları da aşarak yeni bir rekor kırdı

Haftaya oldukça hareketli başlayan kripto para birimi Litecoin, 240 dolar sınırını da aşarak yeni bir rekora daha imza attı.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Son 1 haftadır Bitcoin'den daha çok heyecan yaratan kripto para birimi Litecoin'in yükseliş trendi dört nala koşan atlar gibi sürüyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz Perşembe günü 90 - 100 dolar arasında dolaşan Litecoin'in fiyatı önce 9 saat içinde yüzde 38'lik artışla 120 - 130 dolar bandına tırmandı. Hafta sonu 150 dolar seviyelerini gördü. Dün 186 doları da test eden Litecoin bu sabah itibari ile 240 dolar sınırını da aşarak rekor üstüne rekor kırmış oldu.

Peki Litecoin bu kadar kısa bir süre içerisinde neden bu denli yüksek bir artış yaşadı?

Chicago Board Options Exchange Borsası CBOE, vadeli Bitcoin işlemleri başlatacağını duyurdu. Bu da Bitcoin fiyatında yükselişe sebep oldu. Bitcoin ile oldukça yakın bir ilişkisi bulunan Litecoin de bu güzel gelişmelerden nasibini aldı.

Litecoin nedir? Litecoin nasıl satın alınır?

Ayrıca Bitcoin işlem ücreti ve transfer hızına nazaran Litecoin daha ucuz ve hızlı işlem sağlıyor. Bu özellikler de yatırımcıların Litecoin'i tercih etmesine sebep olabiliyor.

Haberin Devamı

Litecoin'in kurucusu olan Charlie Lee'nin de geçtiğimiz günlerde medyada görünmesinin de bu artışa destek sağladığı tahmin ediliyor.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler