Geri Dön
Londra'daki Türk camisi helal Bitcoin ile bağış kabul etmeye başladı

Londra'daki Türk camisi helal Bitcoin ile bağış kabul etmeye başladı

Bir İslam bilgininin, popüler kripto para birimi Bitcoin'in İslami usullere uygun olduğunu açıklanmasının ardından Londra'da yer alan Shacklewell Lane Camisi, Bitcoin ile bağış kabul eden ilk İslam dini kurumu oldu.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

2018 yılı kripto paralar için 2017 yılı kadar hareketli geçmese de, kripto para dünyasında yaşanan bazı gelişmeler şaşırtmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Bir İslam bilgininin, kripto paralar helaldir açıklamasının ardından Londra'da yer alan Türk-İslam Cemiyeti çatısı altındaki Shacklewell Lane Camisi, kripto para ile bağış ödemesi almaya başlayacağını duyurdu.

Shacklewell Lane Camisi, Ramazan ayı boyunca toplamda Bitcoin ve Ethereum ödemeleriyle birlikte 10 bin sterlin değerinde kripto para bağışı toplamayı hedefliyor.

Londra Türk-İslam Cemiyeti mütevelli heyeti başkanı Erkin Güney, yaptığı açıklamada kripto para gibi yeni birimlerle daha geniş bir kitlenin dikkatini çekmeye çalıştıklarını ve topluluklarına üye olmayan zengin Müslümanlar'ın kendilerine destek olmaları için bir platform kurduklarını söyledi.

Endonezya'da bulunan Blossom Finance yatırım firmasının CEO'su Muhammad Abu-Bakar, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin, İslami usullere uygun olup olmadığını tespit edebilmek adına işlevselliğini araştırmıştı.

Haberin Devamı

Bitcoin nedir? Nasıl satın alınır?

Muhammad Abu-Bakar tarafından yürütülen çalışmanın sonucunda Bitcoin'in küresel çapta ticaret yapan kişiler tarafından kabul edildiği için prensipte helal olduğu tespit edildi.

Shacklewell Lane Camisi'ne ait kripto para cüzdanına bugün itibariyle toplamda 100 sterlin değerinde kripto para bağışı yapıldı. Bağış yapmak isteyenler burayı tıklayarak kripto para bağışlarını gerçekleştirebilir.

Camilerin de kripto para ile ödeme kabul etmeye başlamasıyla beraber kripto paraların gelecekteki yeri gün geçtikçe daha sağlam temellere oturuyor.

23 Mayıs 2018 saat 14:57 itibariyle bir Bitcoin 7865 dolardan işlem görüyor.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler