Geri Dön
Murat Övüç samimi mi popülist mi?

Murat Övüç samimi mi popülist mi?

Murat Övüç, bir restoranda 10 aileye yemek vermiş. Korona yüzünden konser veremediğini söyleyeyen ünlülere ateş püsküren Övüç, "İki gün makarna yiyin, ölür müsünüz?" demiş. Peki sizce Övüç tribünlere mi oynuyor yoksa gerçekten samimi mi?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

"İnsanlar ekmek bulamıyor..."

Sosyal medya fenomeni olarak tanıdığımız Murat Övüç, başta Demet Akalın olmak üzere Korona yüzünden konser veremediğini söyleyen ünlülere oldukça sert sözler söylemiş. Demiş ki, "Ne çabuk nereden geldiklerini, ne olduklarını unutuyorlar... Aç kalmış, vah vah ne üzüldük! Ne oldu iki gün makarna yiyin, ölür müsünüz? Her gün et, biftek yiyorlar. İnsanlar ekmek bulamıyor. Ben pandemi döneminde 1971 aileye erzak götürdüm. Millet yazlıklarında, evlerinde kebap yaparken ben insanlara erzak kolileri götürdüm."

İki seçenek var...

Murat Övüç'ün açıklamalarına Molatik olmamak elde değil. Bizleri şahane bir tabloyla baş başa bırakmış. İki seçenek var. Ya samimi buluyorsunuz bu açıklamaları ya da popülist. Murat Övüç son dönemde sık sık karşımıza çıkıyor. Caner Çalışır'ın vefatından sonra onun adını çok daha fazla duymaya başladık. İsyan modunda. "Herkes neden iki yüzlü, yeter, ben de böyleyim" resti çekiyor sürekli. Ünlüler dünyasında birilerinin de "Ben şunları yaptım, siz ne diyorsunuz?" demesini gerekli görenler onu samimi buluyor haliyle.

Yer yer popülizme kaysa da...

Madalyonun öteki yüzü de var ama. Murat Övüç, "Ben iyilik yaptım, siz ne yapıyorsunuz?" diyerek tribünlere oynuyor, doğru gözükmeye çalışıyor olabilir mi? Eğer Övüç'ü samimi bulmuyorsanız "Ben doğruyum, beni sevin" havası sezmeniz mümkün. Seçim size kalmış. Ben Murat Övüç'ün açıklamalarında 'doğruculuk dozu'nu fazla bulsam ve açıklamalarının yer yer popülizme kaydığını düşünsem de birilerinin de onun gibi isyan etmesi gerektiğini düşünüyorum. Zor bir dönemden geçiyoruz çünkü. "Yapılan iyilikler söylenmemeli" diyoruz ama bazen gerekli bunları söylemek. Çünkü şu anda iyilik edenin iyilik bulacağı bir sınav sürecindeyiz. Bencilliği bir kenara bırakıp gerekirse yaptığımız iyilikleri duyurup iyiliğin yayılmasını sağlamak daha öncelikli geliyor bana...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler