Geri Dön
Ripple yeni Bitcoin olma yolunda mı ilerliyor?

Ripple yeni Bitcoin olma yolunda mı ilerliyor?

Son birkaç günde yaptığı çılgın çıkışlarla herkes gözünü kripto para birimi Ripple'a doikmiş durumda. Bankaların da oldukça sıcak baktığı kripto para Ripple geleceğin ödeme sistemi olabilir mi?

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Son zamanlarda adını Bitcoin'den daha çok duyduğumuz bir başka kripto para birimi var. Tabiki Ripple'dan bahsediyoruz.

Haberin Devamı

Bitcoin'in aksine Ripple'in gerçek bir merkezi bulunuyor. Bu merkez ABD'nin San Francisco kentinde yer alıyor. Ripple, Santander gibi dev bankaları da cezbeden bir yapıya sahip.

Bitcoin sisteminin kurucusunun kim olduğu belli değil. Fakat aynı durum Ripple için geçerli değil. Ripple işlemleri her ne kadar merkezi değil gibi görünse de, MIT gibi akademik kurumlar ve telefon operatörleri gibi ağın büyük düğümleri tarafından onay gerektiriyor.

Bu onay süreci sayesinde geçtiğimiz Aralık ayında hızlı bir yükselişe geçen Ripple bugün itibari ile 3 dolar 80 cent seviyesini de geçmiş durumda. Bu rakam Ripple için bir rekor.

Bitcoin nedir? Bitcoin nasıl satın alınır?

XRP olarak da adlandırılan Ripple'ın piyasa değeri 112 milyar dolar civarında. Bitcoin'in pazar değeri ise 225 milyar dolar. Ripple bu değeri ile en büyük ikinci kripto para birimi oldu.

Haberin Devamı

Son 12 ayda yüzde 45 bin 700 değer kazanan Ripple'ın Asya'da ortaklığı dahi bulunuyor. SBI Ripple Asia adından Asya-Pasifik ortaklığı 2016 yılında kuruldu.

SBI Ripple Asia, JCB, Sumitomo Mitsui Card ve Credit Saison gibi dev Japon kredi kartı şirketleri ile de anlaşmalar yaptığını açıklamıştı.

Türkiye'de de bazı bankalar Ripple sistemi ile ödeme konusunda çalışmalar yürütüyor.

Anlaşılan o ki Ripple kısa bir sür sonra hayatımıza resmi olarak tanımlı şekilde girmeye hazırlanıyor.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler