Geri Dön
Ece Seçkin'in boy kompleksi mi var?

Ece Seçkin'in boy kompleksi mi var?

Hepimiz insanız, hiçbirimiz kusursuz değiliz. Değiştiremeyeceğimiz fiziksel özelliklerimiz var. Ve bunlarla tabii ki dalga geçilmemeli. Ama daha da önemlisi şu: Dalga geçenlerle de dalga geçilmemeli. Hele de Ece Seçkin gibi ünlü biriyseniz...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

"Üst dudağın dolgudan patlamak üzere"

Ece Seçkin son dönemde sosyal medyanın yükselen yıldızı gibi. Muhakkak dikkat çeken bir şey oluyor Instagram hesabında. Yine yaşanmış. Bir takipçisi, Ece Seçkin'i 'boy' üzerinden vurmaya çalışmış. "Boya bak!" demiş. Ece Seçkin de kendisiyle dalga geçen takipçisine şaşırtıcı bir karşılık vermiş. Ve şunları yazmış: "Üst dudağın dolgudan patlamak üzere. Profil fotoğrafından çıkıp evreni kaplayacak gibi. Dikkat et..."

"Çivi çiviyi söker"

Ece Seçkin, küfür etmemiş. Hatta mübalağa sanatının nimetlerinden yararlanmış. Canını acıtmak isteyen birinin canını yakmayı hedeflemiş. İşte tam da bunu yaparak aslında "Ne gerek vardı buna?" dedirtmiş... İnsanız, etkiye tepki veriyoruz. Art niyetli insanların laflarına benzer karşılıklar vermek istiyoruz. Bizi nasıl üzdülerse aynı formülle harekete geçiyoruz. Bahanemiz de hazır: "Çivi çiviyi söker!"

Ona hep 'boy'dan yürüyorlar

İşte bu kocaman büyük bir yanlış. Üstelik de Ece Seçkin gibi tanınan, sevilen bir isimseniz böyle tavırlara cidden hiç gerek yok. Ece Seçkin'den 50 yaş olgunluğu beklememeli kimse. Herkes yaşının gerektirdiği gibi davranmalı. Fevri olunabilecek yaşlarda tabii ki deli dolu olunmalı. Ama Ece Seçkin, ona ısrarlı bir şekilde 'boy'dan yürüyen insanlara gereksiz yere malzeme veriyor. Ve hatta şöyle bir tablo çıkıyor ortaya: "Demek ki Ece Seçkin'in boy kompleksi var..."

Cool olması lazım

Türk kadınlarının, Türk erkeklerinin boy ortalaması bile. Ve bu ortalama erkeklerde 2.10, kadınlarda 1.90 filan değil. Kaldı ki kısa boy-uzun boy meselesi o kadar anlamsız bir tartışma konusu ki... Kilo problemi değil ki bu. Kilo alınır, verilir. Ama boy uzamaz. Doğuştandır. Değiştiremeyeceğimiz bir gerçeklik varken bunun üzerinden can acıtmaya gerek yok. Eğer Ece Seçkin boy konusunda kompleks sahibi değilse o zaman zaten kafadan cool olması lazım.

Kısasa kısas hiç doğru değil

Biliyorum, hiç kolay değil. Akıllı telefonlar parmaklarımızın ucunda. Ve sakin kalabilmek 'pozisyon gereği' hiç de kolay değil. İnsanın parmağına düşeni yazası geliyor. Ama doğru bir tane. Kendinizi hiç olmadığınız biri gibi yansıtmamalısınız, kimsenin kendisini haksız pozisyona düşürmeye hakkı yok. Yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için tek yapılması gereken kısasa kısas yapmamak, her koşulda sakin ve olgun kalabilmek. Evet, çok zor ama doğrusu bu...

can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler