Geri Dön
Kylie Jenner gerçekten milyarder mi?

Kylie Jenner gerçekten milyarder mi?

'Dünyanın en zengin futbolcuları', 'Dünyanın en güçlü isimleri'  veya '30 yaş altı en çok kazananlar' gibi pek çok listeleri paylaşan Forbes geçtiğimiz günlerde bir düzeltmeye gitti. Kylie Jenner'i kurduğu kozmetik şirketi kazancıyla milyarder ilan eden Forbes, bunun doğru olmadığını belirtti.

Merve Girgin
Merve Girgin

Ailesi de çok istedi

Forbes'ta yayınlanan makalede 'Kardashian-Jenner makinesi' olarak bahsedilen Kylie Jenner'in parasının kitaplara, makalelere konu olduğunu ve ailenin senelerdir Forbes'in en zenginler veya en çok kazananlar listelerine yüksek sıralarda girmek için ne kadar çabaladığından bahsedildi.
Makalede Kylie'nin dudaklarını yaptırmasından, bununla ilgili yalan söylemesinden bahsediyor. Hatta anneleri Kris Jenner'in bunu bile medya olayı haline getirip prim yaptığını savunuyor. 2017 yılında 41 milyon dolar kazancıyla Kylie'yi 59. sıraya koyan Forbes'u anne Kris "Çok çabalamıştık" sözleriyle eleştiriyor.


Yıllardır takip edilen kazançlar, milyon dolarlar, belgeler, açıklamalar derken sonunda Kylie Jenner, 2018'de Forbes'a kapak oluyor ve "ABD'nin kadın milyarderleri Listesi"ne giriş yapıyor. E herkes mutlu.


Milyarder değil mi?


Fakat yapılan araştırmalara göre 2018'de 125 milyon dolar olan satış rakamı, geçmiş yıllarda daha yüksekmiş. Bu da konuşulan miktarların güvenirliliğini sarsmış. Kylie Cosmetics'in göründüğünden de 'küçük bir işletme' olduğu düşünülerek, "Böyle bir işletme nasıl milyarlar kazanabilir?" denmiş...
Onlara göre işletme hiçbir zaman o kadar büyük olmamış ve Jenner klanı 2016'dan beri yalan söylemeye devam etmiş. Her ne kadar belgelerle kanıtlayamasalar da Forbes, Kylie'nin yalan söylediğine kesin gözüyle bakıyor. Sonuç olarak Kylie'nin hiçbir zaman şirketinden kazandığıyla milyarder olmadığını söylüyor Forbes.

Sessiz kalmadı

Kylie Jenner gerçekten milyarder mi


Gördüğü uydurma rakamlara, yalan yanlış ithamlara inanamayan Kylie, "Hiçbir zaman bir unvan peşimde olmadım" diyor. Adeta "Çoluğum çocuğum var, işim var, kimseye ihtiyacım yok" diyen Kylie, kaç para kazandığımı değil, daha önemli şeyleri konuşalım demek istiyor. Avukatı da Forbes'un makalesinin yalanlarla dolu olduğunu belirtiyor.
Kylie'ye karşı ciddi suçlamalar olmasına karşın onun "Bu konuyu uzatmayalım, bu konulara girmeyelim" diyerek geçistirme çabası da net bir şekilde görünüyor. Hangi taraf doğruları söylüyor bilemiyoruz tabii. Karar sizin.

Benzer İçerikler