Geri Dön
Murat Övüç'ün Yeşim Salkım'a küfür etme hakkını kim veriyor?

Murat Övüç'ün Yeşim Salkım'a küfür etme hakkını kim veriyor?

Pınar Gültekin'in vahşice öldürülmesinden sonra Murat Övüç'ün kadınlar ve erkeklerle ilgili söylediği sözler gündeme gelmiş ve ortalık karışmıştı. Murat Övüç ve Yeşim Salkım arasındaki kavga küfürlü yerlere kadar gitti. Peki Murat Övüç'ün Yeşim Salkım'a küfür etme hakkını kim veriyor acaba?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

"Kadın her zaman erkeğin gerisinde olmak zorunda" demişti

Pınar Gültekin'in vahşice öldürülmesi tüm Türkiye'yi ayağa kaldırılmıştı. Sosyal medyada pek çok kadın ve aklı başında erkek, yaşanan olaya isyan etmişti. Tam bu esnada sosyal medya fenomeni Murat Övüç'ün bir röportajında söylediği "Ne olacak bu kadınlar? Şiddete uğradık, tacize uğradık, bizi vurdular… Tutun dilinizi! Kadın her zaman erkeğin bir adım gerisinde olmak zorunda. Bizim kadınlar maalesef ki adama saydırıyorlar, küfür ediyorlar, gaza getiriyorlar. Ee erkekler de…" sözleri olay olmuştu.

"Kontrolsüz güç, güç değildir"

Övüç'e en sert tepkilerden biri Yeşim Salkım'dan gelmiş, Salkım "Eğer haddini aşıp da bize kadınlığı öğretmeye kalkarsan seni o takip eden ve arkanda olduğunu zannettiğin kadınlar da kurtaramaz" demişti. Övüç belli ki aldığı eleştirilerin acısını Salkım'dan çıkartma hedefinde. Çünkü ağıza alınmayacak bir küfür ettiği ortaya çıkmış. Bir eğlence mekanında, elinde mikrofonla Salkım'a ağıza alınmayacak bir küfür eden Övüç'e kadın hayranları kahkahalarla eşlik etmiş! Bu korkunç tablo karşısında Salkım sakince şunları söylemiş: "Keşke o ağzından çıkanı duysan. Unutma kontrolsüz güç, güç değildir. Bu ülke çok gördü senin gibileri, yok oldular. Yazık sana..."

Küfür etme hakkını kim veriyor?

Bir erkeğin, bir kadına 'o' ile başlayan bir küfür etmesi en hafif tabirle utanç verici. "Kadınlar, erkeklerin bir adım gerisinde" diyebilecek kadar kadın erkek eşitsizliğini savunabilen, aldığı tepkiler olmasa özür dahi dilemeyecek olan popülist tavırlar içindeki Murat Övüç her geçen gün daha da dibe batıyor. Bir erkeğin, bir kadına küfür etme hakkını kim veriyor? Övüç, Salkım'a o hakareti ederken nasıl olur da Övüç'ü izleyen kadınlar bundan rahatsızlık duymuyor? LGBTİ haklarını en çok savunması gereken isimlerin başında gelmesi gereken Övüç nasıl olur da bu kadar 'ataerkil düzenin palyaçosu' olabiliyor, daha da önemlisi bu 'kontenjan' nasıl olur da kanıksanıyor? Murat Övüç, kazandığı paralardan aldığı gücünün bir sabah uyandığında kaybolabileceğini hiç mi hesap edemiyor?

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler