Geri Dön
Olympus, akıllı telefonlara gerçekten yenildi mi?

Olympus, akıllı telefonlara gerçekten yenildi mi?

Bir dönemin ünlü kamera markası Olympus, sektörden çekilme kararı almış. Teknoloji her ne kadar gelişse de bu tarz markalardan böyle haberler almak üzücü. Peki Olympus, akıllı telefonlara gerçekten yenildi mi?

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

Olympus, JIP ile anlaşmış

Olympus şirketi, kamera sektöründen çekilme kararı almış ve şirketin görüntüleme biriminin 2014'te Sony'den VAIO dizüstü bilgisayar markasını satın alan JIP adlı bir yatırım fonuna satılacağı açıklanmış. Şirket ise satış konusunda JIP ile bir mutabakat anlaşması imzalamış.

Oldukça eski bir marka

Olympus şirketi 1919'da kurulmuş bir şirket. Yani oldukça eski bir marka. Fakat şirketin görüntüleme birimi, 1936'da Zuiko lenslerinin kullanıldığı kameraların satışıyla 1936'da faaliyete geçmiş. Yani asıl tanınırlığı 1936’dan sonra başlamış.

Yeni bir şirkete dönüşebilir

Özellikle şirketin 1959'da çıkardığı Pen kamera serisi, insanlar tarafından çok fazla tutulmuş ve Olympus, milyonlarca eve giren ve adı dijital kamerayla özdeştirilen bir markaya dönüşmüş. Gelinen noktada ise JIP'in Olympus'un görüntüleme birimini satın aldıktan sonra yeni bir şirkete dönüştüreceği belirtiliyor.

Teknoloji karşısında varlık göstermek oldukça zor

Peki Olympus gibi bir marka gerçekten de akıllı telefonlara yenildi mi? Benim cevabım evet, diğer birçok markanın mağlubiyeti gibi her geçen gün eski markalar da teknoloji karşısında varlık gösteremiyor. Özellikle akıllı telefonlarla yapılan her yenilik, eski olan sistemi olduğu gibi yerinden ediyor. Hal böyle olunca bu teknoloji karşısında varlık göstermek oldukça zor.

Eskinin yeri her zaman ayrı. Fakat yapacak bir şey yok. Yenilgiyi kabul eden diğer markalar gibi biz de kullanıcılar olarak yolumuza devam edeceğiz ve her yenilik, başka bir şeyin önünü açtığı gibi bazı şeylerin de ilerlemesini durduracak.

Benzer İçerikler