Geri Dön
Öykü Gürman'ın 'inanç' açıklaması neden olay oldu?

Öykü Gürman'ın 'inanç' açıklaması neden olay oldu?

Öykü Gürman, katıldığı bir programda "İnançsız birinin merhametli ve vicdanlı olabileceğine inanmıyorum. İnançsızlık egoizm ve bencillik getirir. Babam da öyleydi" deyince ortalık karışmış. İyi de neden? Gürman'ın 'inanç' açıklamasındaki hata ne?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Oyunculuğuyla da çok sevildi

Öykü Gürman, gerek sesi gerekse oyunculuğuyla birçoğumuzun sempatisini kazanmış bir isim. Kardeşi Berk Gürman'la söyledikleri 'Evlerinin Önü Boyalı Direk'le yerli bir flamenco rüzgârı estiren, başarısını solo projelerle ve 'Bırak Güneş Yüzüne Değsin' ya da 'Yine Sevenler Sevsin' gibi şarkılarla devam ettiren; müzikteki başarısını 'Sen Anlat Karadeniz'deki Asiye rolüyle perçinleyen Gürman, enteresan bir konuyla gündeme geldi.

Herkes düşüncesini söylemekte özgür

Katıldığı bir televizyon programında bir hayli tartışma yaratan sözler söylemiş. Demiş ki, "İnançsız birinin merhametli ve vicdanlı olabileceğine inanmıyorum. İnançsızlık egoizm ve bencillik getirir. Babam da öyleydi." Gel de Molatik olma bu açıklamaya! Öykü Gürman'ın bu açıklamasına hassas yaklaşılması gerekiyor. Öncelikle Gürman, kendi düşüncesini söylemekte sonuna kadar özgür. İnançsız biri de "Ben inançlı birinin merhametli ve vicdanlı olabileceğine inanmıyorum" deme hakkı olduğu kadar Gürman'ın da kendi düşüncesini söylemeye hakkı var. Evet, ona göre inançsızlık egoizm ve bencillik getirebilir; kendi bakış açısından bu konuya böyle bir yorum katabilir.

İşin içine 'baba' girince...

Buraya kadar her şey normal. Ancak asıl mevzu "Babam da öyleydi" kısmında saklı. Öykü Gürman böyle bir cümle kurarken gerçekten sırf babasıyla arasındaki iletişimsizliği mi referans göstermiş? Evet, maalesef öyle yapmış. Öykü Gürman bana göre burada büyük bir hata yapmış. Sonradan "Duygusallıkla yaşadığım kişisel bir konuyu ifade etmeye çalışırken anlam karmaşası yaşadım" dese de çok daha dikkatli olmalıydı şarkıcı bana göre. Belli ki arasının açık olduğu babasını gözlemlemiş. Sonra hop, tümevarım yapmış. Haliyle bir kesim tarafından "Babasıyla sorunlarını bize görüş olarak açıklamasın" gibi bir tepkiyle karşılaşmış. Ateizm Derneği'nden ona doğal olarak bir eleştiri gelmiş. Gürman'ın görüşüne katılırım ya da katılmam, sonuç aynı: Açıklamasındaki baba kısmı her şeyi karıştırıyor maalesef. Sevmediğimiz biri Şebnem Ferah dinlemeyi seviyor diye Şebnem Ferah'tan mı soğuyacağız mesela? Böyle bir görüş olabilir mi? Keşke Öykü Gürman 'inanç' gibi hassas bir konuda çok daha dikkatli konuşsaymış. İnancı olan ve olmayan herkes arasındaki mesafeyi gereksiz yere açan bir açıklamaya gerek var mıydı şimdi?

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler