Geri Dön
Ozan Güven şimdi ne yapmalı?

Ozan Güven şimdi ne yapmalı?

Ozan Güven tartışması bitmiyor... Sevgilisi Deniz Bulutsuz'u darp ettiği iddiasıyla bir anda gündeme oturan Ozan Güven hakkında tüm senaristlerden bir bildiri yayınlanmış. İşler büyüyor. Peki Ozan Güven şimdi ne yapmalı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

"Tüm yapımcı ve kanallar tavır alsın"

Ozan Güven ve Deniz Bulutsuz arasında yaşanan darp olayı ve sonrasında peş peşe gelen şoke edici iddialar hepimizi sarstı. "Nasıl yani?" dedik. Şoktaki halimiz geçmedi. Kadına yönelik erkek şiddetindeki başrolün Ozan Güven'in olması hepimizi korkunç bir hayal kırıklığına uğrattı. Ozan Güven gibi yıllardır tanıdığımız, sevdiğimiz bir aktörün adının böyle hassas ve üzücü bir olayla anılması başlı başına şoke ediciydi. Ozan Güven hakkında son olarak senaristler çağrıda bulunmuş. Bir bildiri yayınlanan senaristler, kadına şiddete karşı çağrı yapmış ve "Tüm yapımcı ve kanallar tavır alsın" denilmiş.

"Sinek ısırığı mı?"

Bunun üzerine Deniz Bulutsuz'un geçtiğimiz günlerde basına yansıyan adli tıp raporunu da ekleyince, e bir de üzerine Ozan Güven'in sosyal medyada "Sinek ısırığı mı?" diye yorumlanan kolundaki izleri ekleyince ortalık iyiden iyiye karışıyor. Bu olay artık yargıya intikal etmiş durumda. Elbette herkes tepkisini, düşüncesini paylaşacak sosyal medyada. Yaşasın çok seslilik. Ancak söz konusu kadına şiddet olduğunda ünlü ya da ünsüz, adı şiddet eylemine karışan erkeklere daha farklı açıdan bakmamız gerekliliği ortaya çıkıyor.

Peki ne yapması lazım?

Ozan Güven şimdi ne yapmalı? 'Fotoğraflı savunma'ya devam etmeli mi? Yoksa bu olay unutulana kadar gözlerden uzak kalıp davanın sonucunu mu beklemeli? Ben Ozan Güven gibi bir ismin adının böyle çirkin, üzücü bir olaya karışmasını çok büyük bir hayal kırıklığı olarak yorumluyorum bir erkek olarak. Ozan Güven'in gözlerden uzak kalması gerekiyor. Atacağı her adım aşırı ofansif olarak algılanacak. Deniz Bulutsuz'un yaşadığı şiddeti kabul etmemek için kör olmak gerekiyor. Ozan Güven'in bu süreçte "Ama ben de..." demesi ve fotoğraflarla kendini -en kötü- 'haksız değilim' pozisyonuna taşımaya çalışması fazlasıyla itici duruyor çünkü. Her hareketi tepki toplamaya devam ediyor. Ozan Güven'in uzun hem de çok uzun bir süre sessizliğini koruması ve gözden uzak kalması gerekiyor şu aşamada...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber
Sıradaki Haber