Kerevizin raf ömrünü uzatacak şaşırtıcı yöntem
Son yıllarda popüler olan sebzeler arasında kereviz de bulunuyor. A vitamini, K, C, E, D ve B vitaminleri bakımından zengin olan kereviz, detoks etkisi yarattığı için birçok kişi tarafından sabahları aç karnına sıkılarak içiliyor. Ancak bu kadar faydalı olan bir sebze olan kereviz doğru saklanmadığı takdir de saatler içinde çürüyebilir ve besin değerini kaybedebilir. Tek yöntemle kerevizin raf ömrünü uzatabilirsiniz! İşte kerevizin raf ömrünü uzatacak şaşırtıcı yöntem... PEMBENAR ÖZEL
1

Kereviz vücuda çok faydalı olduğu kadar, tazeliği de maalesef kısa süren sebzelerden biri. Özellikle plastik torbaların içine koyup buzdolabında sakladığınız kerevizler sadece birkaç saat içinde bile solabilir, vitamin değerini kaybedebilir.
2

Kerevizlerin paketlendiği mühürlü pilastik torbalar, sebzenin doğal olarak ürettiği etileni (renksiz bir gaz) hapseder ve bu da olgunlaşma sürecinihızlandırarak hızlıca çürümesine sebep olur. Bu durumu önlemek için sizinle belkide daha önce hiç duymadığınız fakat çok kolay bir yöntemi paylaştık.
3

Kerevizin raf ömrünü uzatan gizli bileşen: Alüminyum folyo
Alüminyum folyo plastik kadar dayanıklı görünse de gaz salınımı sayesinde plastikten daha güçlüdür. Böylece etilenin kaçmasına izin verir ve kerevizin çürümesini önler.
4

Kereviz başlarını folyo ile sarın
Kerevizin başlarını sıkıca alüminyum folyo ile sarıp saklarsanız, iki haftadan bir aya kadar taze tutabilirsiniz. Ancak bu işlemi dikkatlice yapmalısınız.
5

Alimünyum folyoyu, gaz salınımına izin verecek kadar gevşek, ancak nemi içeride tutacak kadar sıkı sarmak için dengeleme işlemi gerekir. Doğru yöntem için birkaç deneme yapmanız gerekebilir.
6
