Geri Dön
Pınar Altuğ'a yapılan 'sosyal medya zorbalığı'na hayır!

Pınar Altuğ'a yapılan 'sosyal medya zorbalığı'na hayır!

Sosyal medya takipçilerinden gelen acımasız yorumlara maruz kalan ünlü oyuncu Pınar Altuğ’a bu kez öyle bir yorum yapıldı ki "Yok artık!" dedirtti.

Meltem Arslan Yeşil
Meltem Arslan Yeşil

Karantina günlerinde kızıyla beraber çektiği yemek videoları ve tarifleriyle bu sıralar sosyal medyayı aktif kullananlardan biri Pınar Altuğ. Yüklediği her fotoğrafa birbirinden ilginç ve olumsuz yorumlar geliyor zaman zaman. Eşiyle arasındaki yaş farkından tutun da saçından kılık kıyafetine kadar eleştiri yağmuruna tutuluyor. Bunca şeye rağmen öfke kontrolünü elinde tutan ve sukunet içerisinde oldukça usturuplu cevaplar veren Altuğ’un sabrına şaşırmamak elde değil.

Haberin Devamı

Bu kadarı da fazla!

Sayfasında paylaştığı bir kadın takipçisinden gelen yorum inanılır gibi değil. "Yüzünüz çok çirkin. Kocanızı yanınızda zorla mı durduruyorsunuz, yoksa jigolo olarak mı kalıyor?" diyen kadın takipçisine yanıtı oldukça sert oldu ve sayfasında takipçisini ifşa etti ve "Ne desem bilemedim" yazdı Altuğ.

Gerçekten bu kadarı da fazla. Sosyal medyayı 'iç dökme, deşarj olma' amacıyla kullanan ve bunu yaparken de hakareti, hadsizliği kendilerine mübah gören bir kitle var maalesef. Bu mecrayı şahsen bilgi edinme, öğrenme amacıyla kullananlardanım. İlgimi çekmeyen, yaşam tarzını yahut paylaşımlarını beğenmediğim hiçbir sayfayı takip etmediğim gibi eleştiride bulunacaksam dahi bunun usturuplu bir şekilde, sınırları aşmadan yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

Kaldı ki tanımadığımız hayatlar hakkında bu tarz çirkin yorumlarda bulunmak düşündürücü. Neyin öfkesi bu? Neyin dışa vurumu?

Siber zorbalık biteceğe benzemiyor

Gerek magazin sayfalarında gerek de en çok eleştiri alan Altuğ’un sayfasında bu tarz yorumlar oldukça fazla ve maalesef sırf bu yorumları yapabilmek için açılmış onlarca sahte hesap var. Herkes kendi tercihini, seçimlerini yaşarken kişi haklarını zedeleyici, onur kırıcı her türlü söylem insan ahlakına aykırıdır. Telefonun öbür ucunda nasıl olsa beni kimse tanımıyor, bilmiyor diyerek aklımıza gelen her sözü istediğimiz gibi yazma hakkına sahip değiliz.

Sabır taşırtan yorum

Böyle çirkin bir uslup karşısında Pınar Altuğ’un profili ifşa etmek zorunda kaldığını düşünüyorum; zira gerçekten sınırları zorlayan bu yorum karşısında sessiz kalması beklenemezdi. Bugüne kadar gelen onlarca acımasız yoruma saygı çerçevesinde cevap verdiğini de biliyorum kendisinin. Beğenelim ya da beğenmeyelim insanların özel hayatlarına bu şekilde müdahale etme hakkına sahip olmadığımızı unutmadan hareket etmeliyiz.

Kendi hayatlarımızla meşgul olmak varken, başka hayatları böylesine kurcalamak kendi özümüzden kaçışın resmidir... Ve son olarak, Mevlana ne güzel söylemiş; ‘Kusur arıyorsan tüm aynalar senin’...

Benzer İçerikler