Geri Dön
Prens Harry'nin çağrısından ne anlamalıyız?

Prens Harry'nin çağrısından ne anlamalıyız?

Prens Harry, büyükannesi Kraliçe Elizabeth'in başında bulunduğu İngiliz Milletler Topluluğu'na 'geçmişteki yanlışları kabul edin' demiş. Bu aslında çok önemli bir söylem...

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

'Geçmişteki yanlışları kabul edin'

Geçtiğimiz aylarda İngiltere Kraliyet Ailesi ile resmi ilişiğini kesen Prens Harry, büyükannesi Kraliçe Elizabeth'in başında bulunduğu İngiliz Milletler Topluluğu'na yaptığı 'geçmişteki yanlışları kabul edin' demiş.

Biliyoruz ki Prens Harry ile eşi Sussex Düşesi Meghan Markle en son Sussex Kraliyet Instagram hesabından yayımladıkları mesajla resmi olarak unvanlarını terk etmişti. Hatta yakın zamanda maddi zorluk çektikleri falan da iddia edilmişti.

İngiliz Milletler Topluluğu'nun attığı adımlar yeterli değil

Yakın zaman önce Amerika Birleşik Devletleri'nde polis tarafından öldürülen George Floyd sonrası başlayan Black Lives Matter konulu video konferansa katılan Prens Harry ise, İngiliz Milletler Topluluğu'nun geçmişte yaşanan yanlışları kabul etmede şu ana kadar önemli adımlar attığını ancak bunun yeterli olmadığını söylemiş. Prens Harry geçen hafta da paylaştığı videoda kurumsal ırkçılığın toplumda yeri olamayacağını mesajını vermiş. Prens Harry’nin konuşmasının bir kısmı şu şekilde:

"Bazı durumlarda geçmişteki yanlışları kabul etmek kolay olmayacaktır. Ama bu yapılmalı. Çünkü bundan herkes kazançlı çıkar. Milletler Topluluğu'nda baktığımızda, geçmişi kabul etmeden ilerleyebilmemiz mümkün değil"

Prens Harry ne kastetti, Kraliyet ne anladı

Geçmişe yönelik hataların günümüzde masaya yatırılıyor olması, en azından bunun için bir farkındalık yaratılması önemli. Hele ki Prens Harry’nin bu şekilde açıklama yapması, durumu daha da açık hale getiriyor. Açıkçası geçmiş hesaplaşmasından Prens Harry ne kastetti, Kraliyet ne anladı bunu bilemeyiz fakat bu yaşananlar da son olacak gibi gelmiyor bana. Çünkü artık Prens Harry ve Meghan Markle’yi çok daha sık gündemde görür hale geldik.

Benzer İçerikler