Geri Dön
Reynmen orta parmak hareketine neden devam ediyor?

Reynmen orta parmak hareketine neden devam ediyor?

Reynmen, Altın Kelebek'e damga vuran isimlerden biriydi. 'Ela' şarkısıyla 'Yılın Şarkısı' ödülünü alan Reynmen, sosyal medya hesabından orta parmağını göstererek fotoğraf paylaşınca işlerin rengi biraz değişti. Reynmen orta parmak hareketine neden ısrarla devam ediyor?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

'Ela' Avrupa listelerine de girmeyi başardı

Son yılların en dikkat çeken çıkışlarından biri yakalayan Reynmen, 'Ela' şarkısıyla dijitalde büyük bir başarıya imza atmıştı. 'Ela' şarkısı sadece bizim dijital listelerimizde değil yurt dışında da ses getirmişti. 'Ela' şarkısı Almanya'nın resmi single listesinde 51, Avusturya'nın resmi single listesinde 61 numaraya kadar yükselmişti. Hollanda'da ilk 100'e giremeyen şarkı, 110'unculuğa yükselerek yine dikkat çeken bir başarı elde etmişti.

Neden Ceza'dan böyle bir hareket görmedik?

Reynmen'in, bu başarının üzerine 'playback konser' vermesi ise kafaları karıştırmıştı. Playback hadisesinin üzerine bir de mütemadiyen orta parmaklı görseller paylaşan Reynmen'in bu hareketi de tepki toplamıştı. Ancak görünen o ki Reynmen'in vazgeçeceği yok. Yine yapmış bu hareketi. Hem de Altın Kelebek kazandıktan sonra. 'Ela' şarkısıyla 'Yılın Şarkısı' gibi büyük bir ödülü kazanan Reynmen, ödül heykelciğini orta parmağını göstererek paylaşması yüzünden birçok kişiyi hayal kırıklığına uğratmış durumda. Orta parmak göstermek 'rapçi' olduğunu kanıtlama çabası mı? Neden yılların rapçisi Ceza'nın orta parmaklı bir görseline denk gelmedik bugüne kadar? Reynmen'in bu hareketinin kabul edilebilir bir tarafı yok gerçekten de. Reynmen'in bu ısrarlı tutumu 'ciddiye alınabilirliğini' önemli ölçüde zedeliyor.

Herkes Aleyna Tilki gibi ağlamak zorunda değil ama...

Bir de Altın Kelebek gibi ciddi bir ödülü 'orta parmak'la karşılamak ödülün değerine de zarar verir cinsten. Daha önce Enes Batur'un da Altın Kelebek ödülü geri alınmıştı hatırlarsınız. Sebebi bir videosunda kötü örnek oluşturabilecek davranışlar sergilemeseydi. Köklü ödül törenlerinde Z kuşağı temsilcilerinin ödül kazanmalarını kıymetli bulsam da bu Z kuşağının temsilcileri ödülün saygınlığını kaldıracak tutumlarda bulunmuyorlar. İşte bu üzücü. Enes Batur da bu hatayı yaptı, belli ki Reynmen de bu ödülün ağırlığını, ciddiyetini kaldıramadı. Enes Batur'un ödülü nasıl geri alındı, Reynmen de bu ödülü orta parmak hareketi yüzünden aslında o kadar da hak etmediğini kanıtlamış oldu. Z kuşağı temsilcilerinin Aleyna Tilki gibi duygusal bir konuşma yapıp gözyaşlarını tutamamasını beklemiyorum ama biraz daha saygılı bir tavır sergilenmesinin gerekliliği ortada. Ciddi bir ödül orta parmaklarla dosta düşmana duyurulamaz...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler