Geri Dön
Taylor Swift'in hayranlarına yaptığı sürpriz ne?

Taylor Swift'in hayranlarına yaptığı sürpriz ne?

Taylor Swift, geçtiğimiz günlerde hiç beklenmedik bir anda tüm dünyayı şaşırttı. Şarkıcı karantina sürecinde sosyal medya hesaplarında çok paylaşım yapmamayı tercih etmiş ve sessizliğini korumuştu. Fakat yaptığı paylaşım ve verdiği haberle muhteşem bir dönüş yaptı. Gelin Molatik olalım...

Merve Girgin
Merve Girgin

Hiç planlamamış

Haberin Devamı

Karantina sürecinde çok fazla sosyal medya paylaşımı yapmayan Taylor Swift, geçtiğimiz günlerde hiç beklenmedik bir anda tüm dünyayı şaşırttı. Karantina sürecinde boş durmadığını gösteren Swift, bir albüm hazırladığı ortaya çıktı. Hem de kısa bir zamanda 16 adet şarkının olduğu bir albüm bu! Bu albümü daha önceden hiç planlamadığını ve bu süreçte planladığı çoğu şeyin aslında gerçekleşmediğini belirtiyor Swift. Normalde bir albüm çıkarmak için mükemmel zamanın gelmesini beklediğini ama şu an geçirdiğimiz belirsiz dönem nedeniyle hiçbir şeyin garantisi olmadığını söylemiş. Kısacası "Sevdim ve paylaşıyorum" diyor. Hiç öyle albümü ne zaman çıkarsam ne gibi pazarlama taktikleri benimsemeliyim gibi konuları düşünmemiş. Hayranları ve sevdikleri için paylaşmış.

Haberin Devamı

Her albümün tonu bambaşka

Swift'in son albümü 'Lover' geçtiğimiz ağustos ayında yayınlanmıştı. Katy Perry ile barıştığını duyuran 'You Need To Calm Down', romantik 'Lover' ve hatta kendini erkek kılığına soktuğu 'The Man' klibi çekilen şarkılardan oldu. Bir önceki albümü 'Reputation'ın, 'Lover'dan daha çok hit parçası olduğu ve daha çok kitlelere ulaştığı bir gerçekti. Fakat 'Reputation' ile sunduğu karanlık ve dramatik havadan sıyrılarak 'Lover' albümü ile 'aşkın kendisine bir aşk mektubu' yazdığını söylemişti Swift. Klipleri ve albüm görselleri için daha açık tonlar, pozitif mesajlar, bol bol kelebekli çiçekli görsellere yer verilmişti. Peki yeni albümü 'Folklore' neler vaat ediyor?

Zamanla tarzını pop'a çevirmişti

Bu albüm, diğer albümlerinden ton olarak kesinlikle ayrılıyor. Kariyerine County şarkıcısı olarak başlayan Swift, zamanla tarzını pop müziğe çevirmişti. Uzun bir süre de öyle devam etti. Fakat bu albümü daha çok indie, folk, alternatif rock ezgileri taşıyor. Piyano ve gitarlar ön planda. Albümün dijital platformlarda sunmasıyla beraber ilk klibi 'Cardigan'ı paylaştı. Klipte saçını ve makyajını kendi yapan Swift, yönetmenliğini de kendisi yaptı. Klip çekimlerinde sağlık prosedürlerine dikkat edildiğini ve bu nedenle kıyafet seçimine kadar her şeyini kendisinin yaptığını belirtti.

Haberin Devamı

"Hayal gücüm kendini aştı"

Taylor Swift albümü için şunları söylemiş: "Folklor haline gelen bir hikâye kulaktan kulağa geçmiştir. Hatta şarkısı bile söylenmiştir. Hayal gücü ile gerçeklik arasındaki bağlar bulanıklaşır ve gerçeklik ile kurgu arasındaki sınırlar ortadan kalkar. Varsayımlar gerçekler haline gelir. Mitler, hayaletler, hikâyeler ve masallar, peri masalları, dedikodu, efsane... Kendimi soyutladığım bu süreçte hayal gücüm kendini aştı ve bu albüm, bilinç akışı gibi beynimden süzülen şarkılar ve hikâyeler bütünü, bunun sonucu oluştu. Elime kalemi almak, anılara, tarih ve hayal dünyama kaçış şeklimdi. Şimdi bu hikâyeleri nesilden nesile aktarmak sizin elinizde."

Sevgilisini gizliyor mu?

Aşırı dikkatli Swift fanları, şarkılarında imzası olan William Bowery isimli şahsın Taylor Swift'in sevgilisi Joe Alwyn olduğunu düşünüyor. Bu isimde kimseyi bulamayan hayranlar, gizli bir isimle Swift'in oyuncu sevgilisi Joe Alwyn'nin de albümde şarkı yazdığını ve albüme katkı sağladığını düşünüyor. Bu konu aslında Taylor Swift'e hiç yabancı değil. Ünlü DJ Calvin Harris ile birlikteyken Rihanna için yapılan 'This is What You Came For' şarkısında Taylor Swift'in kendisi de uydurma bir isim kullanarak şarkıya vokal yapmıştı. Sonrasında davalık oldular filan, olay karışık biraz.

Haberin Devamı

'Betty' kimin adı?

Taylor Swift'in albümü duyurmasından kısa bir süre sonra 'Betty' isimli şarkıyı büyük olay yarattı. Albümüyle ilgili olarak "Sadece kendi hikâyelerimi değil, hiç tanımadığım, tanıdığım veya keşke tanımasaydım dediğim insanlar hakkında veya onların perspektifinden yazarken buldum kendimi" dedi. Bu 'Betty' adlı şarkı da James adında bir gencin bakış açısından yazılmış. James, okul arkadaşı Betty'e karşı çocukça hareketlerini hatırlıyor şarkıda. Şarkı çok beğenildi sosyal medyada. Şarkının can alıcı kısmı ise şarkıda geçen James ve Inez isimleri Blake Lively ve Ryan Reynolds'ın kızlarının isimleri ve Blake Lively, Taylor Swift'in yakın arkadaşlarından. Üçüncü çocuklarını yakın zamanda kucağına alan çift, henüz bebeğin ismini açıklamadılar. Acaba şarkıya adını veren Betty, bu çiftin çocuklarının ismi mi?

Benzer İçerikler