Geri Dön
'Titanik' neden battı?

'Titanik' neden battı?

Filmlere, kitaplara konu olan Titanik faciasının neden yaşandığına dair enteresan bir iddia ortaya atılmış. Peki 108 yıl önce yaşanan olayda tam olarak neler oldu? 'Titanik' neden battı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Peki bu facia neden yaşandı?

Titanik faciası Nisan 1912'de Atlantik Okyanusu'nda yaşandı ve günümüzün en büyük facialarından biri olarak kabul ediliyor. Faciayı konu alan ve 1997'de yayınlanan film, Oscar rekortmeni oldu, Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet'ın adını tüm dünyaya duyurdu. Peki bu Titanik kazasının neden yaşandı? Gerçek sebebi neydi? Koskoca 'Titanik' neden battı?

"Çoğu kişi bilmiyor..."

Ortaya atılan yeni bir iddiaya göre Titanik faciası, Güneş'te meydana gelen patlamalar nedeniyle yaşanmış. San Francisco'da yaşayan emekli bilgisayar programcısı ve bağımsız hava araştırmacısı Mila Zinkova, "Titanik hakkında yazan çoğu kişi, o gece kuzey ışıklarının görüldüğünü bilmiyor" demiş. Zinkova'nın yayınlanan makalesinde hangi ifadeler yer alıyor peki?

"Gökyüzünü aydınlattı ve..."

İşte o satırlar: "Güneş'ten gelen bir elektromanyetik radyasyon patlaması Dünya'ya çarptı, gökyüzünü aurora'yla aydınlattı ve bu durum Titanik'in navigasyonuyla radyo ekipmanlarını etkiledi." Yani Zinkova'ya göre Güneş'ten yüklü parçacıkların fırlaması, Titanik'i farklı bir rotaya sürükledi ve bu da geminin buzdağına çarpmasına sebep oldu... Enteresan değil mi? Titanik faciasının gerçek sebebinin Zinkova'nın teorisi olduğu ortaya çıkarsa 'Titanik' filmi tatlı bir nostaljiye dönüşecek gibi...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler