Geri Dön
Trump, Twitter'ı kapatabilir mi?

Trump, Twitter'ı kapatabilir mi?

ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter'la savaşı bir türlü bitmiyor. Yine Twitter'ı hedef almış Trump. TT listesindekileri 'mide bulandırıcı' olarak yorumlayan Trump sizce bir gün Twitter'ı kapatabilir mi?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

'Mide bulandırıcı' buldu

ABD Başkanı Donald Trump, sadece dış politika konularında değil popüler kültürde de iz bırakan bir siyasetçi. Her dediği olay olan Trump özellikle Twitter konusuna aşırı derecede Molatik. Düzenli aralıklarla Twitter'ı hedef alan açıklamalarda bulunuyor. Yine hedef almış. "Twitter'ın sözde gündemdekiler listesini izlemek mide bulandırıcı. Bu listede benim hakkımda birçok madde var ve asla hiçbiri iyi şeyler değil" demiş.

Peki kapatabilir mi?

Şaka gibi geliyor kulağa, değil mi? TT listesini mide bulandırıcı bulması oldukça bombastik. Ama dahası da var. Trump, şöyle devam etmiş: "Bulabilecekleri her şeye bakıyorlar, bunu olabildiğince kötü hale getiriyorlar, olayı patlatıyorlar ve bunu gündem haline getiriyorlar. Gerçekten saçma, yasa dışı ve tabii ki adaletsiz." Peki... O zaman şu kritik soruyu sorma vakti geldi: Trump, sırf kendine yakın değil diye Twitter'ı kapatabilir mi?

"Saygın bir şirket olmasa..."

Trump daha önce sosyal medya platformlarının paylaşımlardan hukuki olarak sorumlu tutulmasını öngören bir kararname imzalamıştı. Ve şu tarihi lafı söylemişti: "Twitter saygın bir şirket olmasa ve hukuki hakkım olsa Twitter'ı kapatırdım." Yani bu ne demek? Twitter öyle güçlü ve çok sesli bir mecra ki Trump bile bir şey yapamıyor. İstiyor ama yapamıyor. En baştan beri Twitter'a savaş açan Trump'ın eli kolu bağlı. Bazen korkuyoruz Twitter'ın başına bir şey gelir mi diye. Ama gelmez, gelemez. Sosyal medya platformları arasında gündemi belirleyen ilk sıradaki mecra olan Twitter önemli bir güç. Ve gücünü özgürlükten yana alıyor. En çok Trump'ın başını ağrıtan Twitter'a şu anda hiçbir şey olmadıysa daha da olmaz diyenlerdenim...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler