Geri Dön
Tuğçe Kandemir 'El Alem' ile yine başardı!

Tuğçe Kandemir 'El Alem' ile yine başardı!

'Kimin Öyküsü Bu?' diyerek büyük bir patlama yaşayan ve hayatlarımıza giren Tuğçe Kandemir, daha sonra yaptığı başarılı şarkılar ile de son yıllara damga vurdu. 'El Alem' şarkısı ile de kısa sürede bir çok listede 1. sırada yerini aldı. Peki Tuğçe Kandemir’in şarkıları neden bu kadar sevildi ve onu diğer şarkıcılardan ayıran şey ne?

Yağız Güzel
Yağız Güzel

Son iki yılda hayatınızda neler değişti sorusu sorulsa, şüphesiz bu soruya en uzun cevabı Tuğçe Kandemir verir.

Haberin Devamı

Hikâyesini artık neredeyse bilmeyen yok. Yeni mezun bir edebiyat öğretmeni olarak atama beklerken tamamen amatör bir şekilde bir şarkı yapıyor ve arkadaşlarına gönderiyor. Arkadaşları da "Bunu herkes duymalı" demiş olacak ki videoyu İnternete yüklüyor ve konulduğu anda şarkı çok büyük bir ilgi görüyor. Bu aşamada insan "Ne arkadaşlar var!" demeden edemiyor. Tabii ki işin şakası bu.

Kimin öyküsü bu?

Bir anda herkes "Kimin öyküsü bu?" diye acıklı acıklı şarkıyı söyleme başlıyor ve büyük bir patlama yaşıyor şarkı. Bunun üzerinde Tuğçe Kandemir yoğun ilgiye karşılıksız kalamıyor ve şarkıya profesyonel bir klip çekerek YouTube'a sunuyor. Şarkının orjinal hali 200 milyona yakın dinleniyor, bunun yanı sıra şarkının akustik versiyonu gibi alternatif halleri de fazlaca dinleniyor.

Haberin Devamı

Tek şarkıyla böylesine büyük bir başarı yakalamak çok güzel gibi görünse de bir yandan çok riskli bir durum. Tek şarkıyla adını duyurup bu başarıyı devam ettiremediği için popülerliğini yitiren bir çok şarkıcı örneği var.

Fakat Tuğçe Kandemir bu şarkıcılardan biri olmadığını, bir fenomenden kalıcı bir sanatçıya dönüşeceğini fazlasıyla kanıtladı. 'İçimdeki Sen', 'Gülü Soldurmam', 'Yanlış' gibi şarkılarda da 100 milyonu aşkın dinlemelere ulaştı. Bu şarkılar da radyolarda, televizyonlarda sıklıkla yer aldı.

'Yağmur' şarkısı ile bir değişime giden şarkıcı, artık şarkılarını kendi YouTube kanalı üzerinden yayınlamaya başladı. Sıfır bir YouTube kanalı üzerinden şarkı yayınlama fikri riskli bir karar olsa da 'Yağmur' ve 'Yelkovan' şarkılarının başarısı, Tuğçe Kandemir'in tesadüfen değil, insanların gerçekten isteyerek dinlediği, gösterilen yoğun ilginin altının dolu olduğu şarkılar yaptığını kanıtladı.

Birinci sırada

Bu yazının yazılmasında en büyük etken aslında 'El Alem' şarkısı. Tuğçe Kandemir sözü ve müziği kendisine ait olan 'El Alem' şarkısıyla da büyük bir başarı elde etti. Mütevazı bir kliple kendi kanalı üzerinden yayınladığı şarkı iki hafta gibi kısa bir sürede 10 milyon izlenmeye ulaştı. Ve Youtube müzik trendlerinde Sezen Aksu, Aleyna Tilki, İrem Derici gibi isimleri geçerek birinci sıraya yerleşti. Uzun bir süredir de birinciliğini koruyor.

Haberin Devamı

Sadece iki yıl gibi kısa bir sürede en çok dinlenen müzikleri yapmak, birçok listede başı çekmek takdir edilmesi gereken bir durum.

Bunun yanı sıra Tuğçe Kandemir'i farklı kılan bir durum daha var. Dünyada ve ülkemizde popüler şarkıcılar söyledikleri ile, yaptıkları ile bazen iyi anlamda bazense kötü anlamda dikkat çekerek gündem olabiliyorlar. Gerek magazinde gerekse sosyal medyada sık konuşulan isimler de bir şekilde popülerliklerini koruyabiliyor. Tuğçe Kandemir içinse böyle bir durum söz konusu değil. Yaptıkları, söyledikleri ile değil sadece şarkıları ile gündem olmayı başarıyor.

Şarkıları samimi

Şarkılarının bu kadar sevilmesinin nedeni bence, biraz klişe olacak ama samimi olmaları. Zaten kendisi de diyor, şarkılar öyle havaya yazılmamış altlarında yatan gerçek hikayeler de var. Yani 'mış gibi' yapmamış yazarken, hisleri ona yol göstermiş. Bu da haliyle geçiyor dinleyiciye. Bir de şarkılarda öyle bangır bangır elektronik müzikler yok. Daha sakin bir müzik eşliliğinde şarkıcı şarkılarını sakin sakin anlatıyor. Anlatıyor diyorum çünkü gerçekten tatlı tatlı namelerle öyküsünü karşısındakine aktarıyor. Mesleği ve aldığı eğitim de belki buna bir nedendir. Bu kadar kargaşanın arasında da bu sakinlik iyi geliyor aslında insanlara. Bu nedenle çok ilgi görüyor, çok dinleniyor...

Benzer İçerikler