Geri Dön
Twitter'daki hack olayı neyi kanıtladı?

Twitter'daki hack olayı neyi kanıtladı?

Twitter'da geçtiğimiz günlerde yaşanan hack saldırısı birçoğumuzu şaşırtmıştı. Konuya ilişkin 17 (yazıyla on yedi) yaşındaki bir genç gözaltına alınmış. Twitter'daki hack olayı neyi kanıtlamış olabilir peki?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Yeniden gündeme gelmiş

Twitter'da geçtiğimiz günlerde yaşanan hack saldırısı birçoğumuzu şoke etmişti. Koskoca Twitter'ın, aralarında Elon Musk ve Bill Gates gibi oldukça popüler isimlerin hesaplarının hack'lenmesi karşısındaki acizliği kafamızda bu platforma dair büyük bir soru işareti oluşturmuştu. Twitter'ın hack'lenmesi ve Bitcoin dolandırıcılığı gibi 'trend' konuları gündeme getiren bu olaya dair yeni bir haber gündemde.

Yaşa takılmamak elde değil

ABD'nin Florida eyaletine bağlı Tampa'da 17 yaşındaki bir genç gözaltına alınmış. Hillsborough Eyaleti Avukatı Andrew Warren, "FBI ve Adalet Bakanlığı ile kovuşturma boyunca ortak hareket edeceğiz" diyerek kısa bir açıklama geçmiş basına. Ama ben yaşa takılanlardanım. 17! Düşünsenize, 17 yaşındasınız ve gözaltına alınma gerekçeniz Twitter'da onlarca onaylı hesabın hack'lenmesi ve Bitcoin dolandırıcılığı!

Peki neyi kanıtladı?

Yeni nesil nereye gidiyor bilmiyorum ama Z kuşağının teknolojiyle haşır neşir olması oldukça korkunç geliyor bana. Eşinizin, dostunuzun bebeklerine bakın. Hepsi akıllı telefonlara garip bir sempati beslemiyor mu? Enteresan bir ilgileri ve yetenekleri yok mu? Twitter'daki hack olayı ve konuyla ilgili 17 yaşındaki bir gencin gözaltına alınması, Z kuşağının teknolojiyle ilişkisinin ne denli güçlü olduğunun en büyük kanıtlarından biri. Z kuşağının hüküm sürdüğü bir dünyada dijital savaşlar çok daha fazla yaşanacak gibi gözüküyor...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler