Geri Dön
Ünlüler neden 'Covid-19'a iyi geliyor' diye ilaç reklamı yaptı?

Ünlüler neden 'Covid-19'a iyi geliyor' diye ilaç reklamı yaptı?

Koronavirüs'ün bir aşısı veyahut kesin bir ilacı bulunmadı henüz. Ancak bazı ünlüler, Covid-19'a iyi geliyor şeklinde asılsız bir ilaç tanıtmış, ortalık karışmış, ünlülere ceza yağmış. Peki ünlüler neden 'Covid-19'a iyi geliyor' diye ilaç reklamı yaptı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Kadro kalabalık!

Koronavirüs henüz etkisini yitirmiş değil. Öyle bir virüsle karşı karşıyayız ki daha henüz aşısı veyahut kesin bir "Şunu içerseniz iyileşirsiniz" gibi bir ilacı çıkmadı ortaya. Ama gelin görün ki bazı ünlüler, "Covid-19'a iyi geliyor" şeklinde asılsız bir ilaç tanıtımış yapmış. Bu ünlüler de öyle az ünlü filan değil. Sedaa Sayan, Seren Serengil, Şeyma Subaşı, Seray Sever, Seda Akgül, Ebru Akel... Kadro kalabalık!

104 bin 871 TL para cezası kesilmiş

Ünlülerin, "Covid-19'a iyi geliyor" diye asılsız bir ilaç tanıtımı yapmasına ceza yağmış. Ticaret Bakanlığı Ticaret Kurulu Başkanlığı tarafından alınan gerekçeli karar, Resmi Gazete'de yayınlanmış. Sosyal medya hesaplarında insanların hastalık korkusundan faydalanıp alenen dolandırıcılık yapan kişilere yardım eden herkese 104 bin 871 TL idari para cezası kesilmiş. Keza reklamlarda yer alan ilacı üreten firmaya da para cezası kesilmiş.

Neden alet olunuyor?

İyi de neden? Yani, tamam ünlüler para kazanmak için bu tarz tanıtım faaliyetlerine giriyorlar. Fakat söz konusu olan şey bir ilaç ve Koronavirüs zamanında insanların hastalık korkusundan faydalanmak üzere satış yapıldığı ortada. Neden Seda Sayan ya da Seren Serengil gibi isimler böyle bir olaya alet oluyor? Bu ilaç olayı, krizin fırsat bilinmesini kanıtlayan bir olay oldu. Diliyorum ünlüler, kendilerine gelen 'ilaç tanıtımı' konusunda parayı ilk sıraya koymayıp çok daha hassas davranırlar. Sağlık bu çünkü, şakaya gelmez. Koronavirüs'le beraber "Her şeyin başı sağlıkmış meğer" derken sahici değil miydik?

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler