Geri Dön
UzmanparaAltın fiyatları 3 haftanın dibinden döndü

Altın fiyatları 3 haftanın dibinden döndü

Haftaya yükselişle başlayan altın fiyatları son günlerde aşağı yönlü bir seyir izledi. ABD’de faiz artışlarının devam edeceğine yönelik beklentilerin etkisiyle altın fiyatları son 3 haftanın en düşük seviyesini gördü. Akşamüzerine doğru ise piyasanın toparlanma eğiliminde olduğu görülüyor.

Altın fiyatları 3 haftanın dibinden döndü

Para ve emtia piyasaları ABD’den gelen ekonomik gelişmelerin ektisiyle yön arayışını sürdürüyor. Haftanın ilk iki işlem gününde yükseliş gösteren altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) kasım ayında gerçekleştirilecek olan toplantıda 75 baz puan faiz artışına gideceğine yönelik beklentiler altın fiyatlarında baskıyı artırdı. 

Haberin Devamı

ALTIN FİYATLARINDA TAHVİL BASKISI SÜRÜYOR 

Bu hafta Fed yetkililerinden gelen agresif faiz artışına yönelik şahin mesajların ektisiyle birlikte ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4’ü aşarak son dönemlerin zirve seviyesini gördü. Getirilerin yükselmesi yatırımcıları tahvile yönlendirirken, altın piyasasından çıkış hız kazandı. 

ONS ALTIN SERT KAYIP SONRASI TOPARLANIYOR

Çarşamba günü 1652 dolar seviyesinden açılan ons altın perşembe günü de düşüşünü sürdürerek 1622 dolara kadar geriledi. Ons altın günü 1627 dolardan tamamladı. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Bugüne 1628 dolardan başlayan ons altın 1617 dolara kadar gerileyerek 3 haftanın en düşük seviyesini test etti. Ons altın şu dakikalarda toparlanma göstererek 1638 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en yüksek 1644 dolar seviyesi görüldü. 

Haberin Devamı

GRAM ALTIN DA 3 HAFTANIN DİBİNİ GÖRDÜ

Ons altında görülen sert düşüş yurt içinde gram altın fiyatının da aşağı yönlü seyretmesinde etkili oluyor. Çarşamba günü 987 liradan açılan gram altın perşembe günü 969 liraya kadar geriledi. Gram altın günü 973 liradan kapattı. 

Haftanın son işlem gününe 974 liradan başlayan gram altın 967 liraya kadar gerileyerek 3 haftanın en düşük seviyesini test etti. Gram altın şu dakikalarda toparlanma kaydederek 979 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en yüksek 983 lira seviyesi görüldü.