Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatları bugün ne kadar?

Altın fiyatları bugün ne kadar?

Altın fiyatlarında yön hafta ortasında ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararını açıklamasıyla şekillendi. Peki bugün piyasada son durum ne? İşte detaylar...

Altın fiyatları bugün ne kadar?

Piyasalarda gözler çarşamba günü açıklanan Fed faiz kararındaydı. Fed politika faizini beklentiler dahilinde yüzde 5.25-5.50 aralığında sabit tuttu. Fed temmuz ayındaki toplantısında politika faizini 25 baz puan artırarak 22 yılın zirvesine çıkarmıştı. Bu toplantıda ise piyasalara kritik mesajlar verildi. 

Haberin Devamı

İLAVE FAİZ ARTIŞI MESAJI 

Bu toplantıda faiz sabit tutulsa da politika metninde bu yıl bir faiz artışı daha yapılacağı ve faizlerin daha uzun süre yüksek tutulacağının sinyali verildi. Bu durum riskli varlıklarda düşüş yaratırken, altın fiyatlarını da baskı altında bıraktı.  

POWELL’DAN ŞAHİN MESAJLAR  

Fed toplantısının ardından piyasalara önemli mesajlar veren Fed Başkanı Jerome Powell son ekonomik faaliyetlerin "sağlam" olduğunu ve Fed'in sıkılaştırma kampanyasının tüm etkilerinin henüz tam olarak hissedilmediğini söyledi. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Powell, Fed'in federal fon oranını sabit tutma kararının, Fed'in mevcut döngü için faiz artırımının zirvesinde olduğu anlamına gelmediğini de söyledi. 

Haberin Devamı

FED KARARI SONRASI ONS ALTIN GERİLEDİ 

Fed kararı sonrasında ons altın perşembe günü 1913 dolar seviyesine geriledi. Ons altın günü 1920 dolardan kapattı. 

Dün 1675 liradan açılan gram altın 1649 liraya kadar geriledikten sonra 1674 liradan kapandı.  

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLADI 

Dün yurt içinde ise gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararındaydı. Merkez Bankası politika faizini beklentiler dahilinde 500 baz puan artırarak yüzde 25'ten yüzde 30 seviyesine çıkardı. 

BUGÜN PİYASALARDA SON DURUM NE? 

Haftanın son işlem gününe 1919 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda yükselerek 1926 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1919 dolar, en yüksek ise 1928 dolar seviyeleri test edildi. 

Bugüne 1673 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda yükselerek 1682 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1670 lira, en yüksek ise 1684 lira seviyeleri görüldü.