Geri Dön
UzmanparaAltın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Haftanın ilk işlem gününde rekor seviyeleri görerek sert hareketlere sahne olan altın fiyatlarında yön merak ediliyor. Haftanın kalanında ise altında daha sakin bir seyir dikkat çekti. Özellikle ABD’den gelen ekonomik veriler piyasalarda yönü tayin ediyor.

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Para ve emtia piyasaları ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz politikasına ilişkin beklentilerle fiyatlanmaya devam ediyor. Son gelen verilerle birlikte Fed’in aralık ayında faizi sabit tutacağına kesin gözüyle bakılırken, 2024 yılı ilk çeyrekte bir faiz indirimi olabileceği piyasalar tarafından fiyatlanıyor.  

Haberin Devamı

ABD'de dün açıklanan ADP özel sektör istihdam rakamları Fed'in faiz artırımlarına son vereceği ve gelecek yıl yılın ilk yarısında faiz indirimine gideceği beklentilerini güçlendirse de ons altın yatay seyrini sürdürüyor. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Haftanın dördüncü işlem gününe 2026 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda yükselerek 2035 dolar seviyesinden işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2024 dolar, en yüksek ise 2039 dolar seviyeleri test edildi. 

ONS ALTINDA BU SEVİYELERE DİKKAT 

Analistler gözlerin ABD'de cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisinde olduğunu, veri gelene kadar 2019 dolar desteğinin üzerinde kalınmaya devam edilmesini beklediklerini ifade ediyor. 

Haberin Devamı

Yukarıda direncin 2033 dolar olduğunu belirten analistler, buranın aşılabilmesi halinde 2058 dolar seviyesinin hedefleneceğini öngörüyor. Aşağı hareketlerde ise destekler 2003 ve 1980 dolarda. 

GRAM ALTIN YÜKSELİYOR

Bugüne 1883 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda yükselerek 1893 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1877 lira, en yüksek ise 1898 lira seviyeleri görüldü.