Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatları için kritik gün

Altın fiyatları için kritik gün

Son haftalarda yönünü aşağı çeviren altın fiyatlarında düşüş sürüyor. Çarşamba günü gram altın kritik seviyenin altına sarkarken, perşembe gününde ise piyasada sert gerileme görüldü. Peki bugün altın fiyatlarında son durum ne? İşte detaylar...

Altın fiyatları için kritik gün

Geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole Sempozyumu’nda piyasalara verdiği mesajlar sonrası dolar endeksi yükselişe geçerken, altın fiyatlarında baskı artmıştı. 

Haberin Devamı

Fed Başkanı Powell, faiz artışında büyüklüğün önümüzdeki dönem gelecek olan ekonomik verilere bağlı olduğunu söylerken, piyasalara şahin mesajlar vermişti. Bu gelişmenin ardından yatırımcılar dolara yönelirken, altın piyasasında satışlar görülmüştü. 

PİYASALAR 75 BAZ PUANLIK FAİZ ARTIŞINI FİYATLIYOR 

Bu hafta itibarıyla da Fed yetkililerinden para politikasına ilişkin şahin mesajlar gelmeye devam ediyor. Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic perşembe günü yaptığı açıklamada enflasyonu aşağı çekme çalışmalarının hala tamamlanmadığını ve mevcut hızın Fed’in yüzde 2 hedefinden çok uzak olduğunu kaydetti. Piyasa 20-21 Eylül’de yapılacak toplantıda Fed’in fiyat baskılarını kontrol altına almak için 75 baz puanlık faiz artışı yapmasını bekliyor. 

Haberin Devamı

GRAM ALTIN KRİTİK SEVİYENİN ALTINI GÖRDÜ

Haftaya 1015 lira seviyesinden başlayan gram altın ons altında gerçekleşen düşüşün etkisiyle birlikte çarşamba günü 1000 lira olan kritik eşiğin altına sarktı. Perşembe günü de sert düşen gram altın 985 lirayı görerek 1 ayın en düşük seviyesini test etti. Gram altın günü 993 liradan tamamladı. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Bugüne 993 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre yükseliş kaydederek 1005 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 992 lira, en yüksek ise 1009 lira seviyeleri görüldü. 

ALTIN YATIRIMCILARI KRİTİK GELİŞMEYİ BEKLİYORDU

Öte yandan altın yatırımcılarının gözü kulağı bugün saat 15.30’da ABD'de açıklanan ağustos ayı tarım dışı istihdam verisindeydi. Tarım dışı istihdam 315 bin arttı.

ONS ALTIN NE KADAR OLDU?

Haftaya 1737 dolardan başlayan ons altın perşembe günü 1688 doları görerek 21 Temmuz’dan bu yana en düşük seviyeyi test etti. 

Bugüne 1697 dolardan başlayan ons altın ABD'de tarım dışı istihdam rakamlarının açıklanmasının ardından 1716 dolara kadar yükseldikten sonra 1715 dolarda dengelendi. Ons altında gün içerisinde en düşük 1695 dolar seviyesi görüldü.