Geri Dön
UzmanparaAltın fiyatları için kritik gün

Altın fiyatları için kritik gün

Geçtiğimiz gün altın fiyatlarında sert yükselişler görülmüştü. Gram altın bin lirayı aşarken, ons altın 1674 dolara kadar yükselmişti. Bugün ise yatırımcılar Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararını ve ABD ekonomisinin 3. çeyrek büyüme rakamlarını bekliyordu. Peki kritik iki verinin açıklanmasının ardından piyasalarda son durum ne? İşte detaylar...

Altın fiyatları için kritik gün

Haftanın ilk işlem gününe düşüşle başlayan altın fiyatlarında yön sonraki günlerde değişti. ABD’den gelen verilerin beklentilerin altında kalmasının etkisiyle birlikte ekonominin resesyona girebileceğine yönelik ihtimaller arttı. Bu durum piyasalarda ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artış hızını yavaşlatacağı beklentilerini kuvvetlendirdi. 

Haberin Devamı

İŞTE ALTIN FİYATLARINI YÜKSELTEN SEBEP 

Fed’in kasım ayının ilk günlerinde gerçekleşecek olan toplantıda politika faizini 75 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, bir sonraki toplantıda ise 50 baz puanlık bir faiz artırımına gidileceği bekleniyor. Fed’in faiz artış hızını yavaşlatacağına yönelik öngörüler bu hafta dolar endeksinin düşmesine yol açarken, altın fiyatları bu gelişmenin etkisiyle birlikte yükselişe geçti. 

GRAM ALTIN BİN LİRAYI GEÇTİ 

Geçtiğimiz güne 1653 dolardan başlayan ons altın 1674 dolara kadar yükseldikten sonra günü 1664 dolardan kapattı. Güne 988 liradan başlayan gram altın ise bin lira olan kritik seviyenin üzerine çıkarak 1001 liraya kadar yükseldi. Gram altın günü 996 liradan kapattı. 

Haberin Devamı

ECB FAİZ KARARINI AÇIKLADI 

Altın yatırımcılarının gözü kulağı bugün saat 15.15’te açıklanan ECB faiz kararındaydı. ECB piyasa beklentisi doğrultusunda politika faizini 75 baz puan artırarak yüzde 2 seviyesine çıkardı.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Saat 15.30’da ise ABD’de 3. çeyrek GSYH verisi açıklandı. Buna göre ekonomi yüzde 2.6 oranında büyüme kaydetti. Piyasalarda beklenti ise büyümenin yüzde 2.4 oranında olacağı yönündeydi.

ALTIN FİYATLARINDA BUGÜN SON DURUM NE? 

Bugüne 1664 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre yatay seyrederek 1663 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1654 dolar, en yüksek ise 1670 dolar seviyeleri görüldü. 

Haftanın dördüncü işlem gününe 996 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre sakin seyrederek 995 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 990 lira, en yüksek ise 1000 lira seviyeleri görüldü.