Geri Dön
UzmanparaAltın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Son haftalarda yönünü yukarı çevirerek yatırımcısını sevindiren altın fiyatları bu hafta itibarıyla da hareketli bir seyir izliyor. Dün sert yükseliş kaydederek 981 liraya çıkan gram altında bugün yön değişti. İşte detaylar...

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatlarındaki hareketli seyir yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Küresel çapta artan enflasyonist eğilim ve resesyon endişeleri altına olan talebi artırıyor. 

Haberin Devamı

Özellikle son dönemde merkez bankalarının yükselen enflasyona karşın parasal sıkılaşmaya gitmesiyle birlikte ekonomilerin resesyona girebileceğine yönelik beklentiler artışa geçti. Hem yüksek enflasyon hem de ekonomik durgunluğun görülme ihtimali yatırımcıları güvenli liman olarak görülen altına yönlendiriyor. 

ONS ALTIN GERİLİYOR

Haftaya 1853 dolardan başlayan ons altın 1864 dolara kadar yükseldikten sonra 1855 dolardan kapandı. Ons altında gün içerisinde en düşük 1848 dolar seviyesi görüldü. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Bugüne 1855 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda gerileyerek 1842 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1842 dolar, en yüksek ise 1857 dolar seviyeleri görüldü. 

Haberin Devamı

GRAM ALTIN DÜŞÜYOR

Yurt içinde ise gram altın fiyatı geçtiğimiz güne 970 liradan başladıktan sonra 981 liraya kadar yükseldi. Gram altın günü 977 liradan kapattı. 

Bugüne 977 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda düşerek 971 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 970 lira, en yüksek ise 980 lira seviyeleri görüldü.