Geri Dön
UzmanparaAltın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Geçtiğimiz hafta altın fiyatlarında sert düşüşler görülmüştü. Ancak yeni haftada piyasada rüzgar tersine döndü. Dün altın fiyatlarında dikkat çeken yükselişler görüldü. Peki bugün piyasada son durum ne? İşte detaylar...

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Geçtiğimiz hafta geneli boyunca düşüşünü sürdüren altın fiyatları perşembe günü ABD enflasyonu sonrası aşağı yönlü seyrini hızlandırdı. ABD’de tüketici fiyatları eylül ayında yüzde 8.2 oranında yükseldi.

Haberin Devamı

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Piyasa beklentisi ise tüketici fiyatlarının yıllık bazda yüzde 8.1 oranında artması yönündeydi. Ağustos ayında tüketici fiyatları yıllık bazda yüzde 8.3 oranında yukarı gelmişti. Verinin açıklanmasının ardından piyasalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) kasım ayında 75 baz puanlık faiz artışına gideceği fiyatlanmaya başlandı.

Perşembe gününe 1673 dolardan başlayan ons altın ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 1642 dolara kadar geriledi. Güne 998 liradan başlayan gram altın kritik gelişme sonrası ons altında gerçekleşen düşüşün etkisiyle birlikte 981 lirayı test etti. Haftalık bazda fiyat hareketine bakıldığında ise ons altın ve gram altında değer kaybı yüzde 3'e yaklaştı.

Haberin Devamı

ALTIN FİYATLARINDA RÜZGAR TERSİNE DÖNDÜ

Yeni haftanın ilk işlem gününde ise altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü. Özellikle ABD 10 yıllık tahvil faizi ve dolar endeksindeki düşüş altın fiyatlarının toparlanmasında etkili oldu. Pazartesi gününe 1643 dolardan başlayan ons altın 1668 dolara kadar yükseldikten sonra 1650 dolardan kapandı. 

Haftaya 982 liradan başlayan gram altın 997 liraya kadar yükseldikten sonra günü 985 liradan kapattı.

ALTIN FİYATLARINDA BUGÜN SON DURUM NE?

Haftanın ikinci işlem gününde ise altın fiyatlarında yön merakla takip ediliyor. Bugüne 1650 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre yatay seyrederek 1651 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1648 dolar, en yüksek ise 1660 dolar seviyeleri görüldü.

ONS ALTINDA BU SEVİYELERE DİKKAT

Analistler Fed'den en az 75 baz puanlık bir faiz artırımının beklenmeye devam edilmesinin altında yukarı hareketi sınırladığını belirtiyor. Ons altın fiyatının 1658 dolar seviyesinin üzerinde kalabilmesi halinde yukarı hareketin 1672 dolara kadar devam edeceğini öngören analistler, aşağı hareketlerde ilk destek olarak 1641 dolar seviyesini öne çıkarıyor.

GRAM ALTIN YATAY SEYREDİYOR

Bugüne 985 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre yatay seyrederek 986 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 983 lira, en yüksek ise 992 lira seviyeleri test edildi.