Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 2024 yılında faiz indirimine gideceğini fiyatlayan piyasalarda olumlu hava sürüyor. Bu hafta itibarıyla altın fiyatlarında yukarı yönlü seyir dikkat çekti. Peki bugün piyasada son durum ne? İşte detaylar...

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Piyasalarda gözler ABD’den gelen ekonomik verilerde olmaya devam ediyor. Son açıklanan Fed faiz kararı sonrasında piyasalarda 2024 yılına ilişkin bir faiz indirimine gidileceği fiyatlanıyor. 

Haberin Devamı

Geçen hafta Fed tutanaklarında üyeler 2024 yılı için toplamda 3 kez, 75 baz puanlık bir faiz indirimine gidilebileceğini öngördüler. Piyasalar haziran ayından önce bir faiz indirimine gidileceğine kesin gözüyle bakıyor. 

FED ÜYELERİNDEN ‘ACELECİ OLUNMAMALI’ UYARISI 

Piyasalar olası bir faiz indirimini fiyatlarken, Fed üyelerinden ise aceleci olunmaması gerektiğine ilişkin yeni açıklamalar geldi. Fed üyesi Raphael Bostic’e göre gelecek yıl faizleri indirmek için aciliyet oluşmayacak. Atlanta Fed Başkanı Bostic, bir sonraki politika adımını değerlendirirken ABD Merkez Bankası'nın kararlı ve sabırlı olması gerektiğini söyledi.  

Fed üyelerinin 2024’te medyan tahmin olarak üç faiz indirimi beklentisine karşılık Bostic iki faiz indirimi bekliyor. 

Haberin Devamı

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin de enflasyonun düşmeye devam etmesi durumunda faizleri indirmeyi değerlendirebileceklerini söyledi. Barkin gelecek yıl kaç faiz indirimi beklediği sorusunu ise yanıtlamadı. 

ONS ALTIN DÜN 2043 DOLARDAN DÖNDÜ 

Geçtiğimiz güne 2040 dolardan başlayan ons altın 2043 doları gördükten sonra geri çekildi. Ons altın günü 2029 dolardan kapattı. 

GRAM ALTIN 1912 LİRAYI GÖRDÜ 

Dün 1906 liradan açılan gram altın 1912 liraya kadar yükseldikten sonra düşüş gösterdi. Gram altın günü 1898 liradan tamamladı. 

BUGÜN PİYASADA SON DURUM NE? 

Haftanın dördüncü işlem gününe 2029 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda yükselerek 2035 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2027 dolar, en yüksek ise 2038 dolar seviyeleri görüldü. 

Bugüne 1901 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda yükselerek 1908 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1895 lira en yüksek ise 1909 lira seviyeleri test edildi.