Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları yeni yılın ilk haftasında daha sakin bir seyir sergiliyor. Öte yandan piyasalarda gözler bugün ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verisindeydi. Peki kritik gelişme sonrasında fiyatlarda son durum ne? İşte detaylar...

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Aralık ayının ortalarında ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararını açıklamasının ardından hızla yükselen altın fiyatları yılı yükselişle kapatmıştı. Özellikle Fed’in 2024 yılı için faiz indirimi öngörmesiyle birlikte faizsiz bir varlık olan altında yükseliş hız kazanmıştı. 

Haberin Devamı

ERKEN FAİZ İNDİRİMİ MESAJI ÇIKMADI 

Öte yandan bu hafta piyasaların gözü kulağı Fed’in aralık ayındaki toplantı tutanaklarındaydı. Toplantı tutanaklarında para politikasının bir süre kısıtlayıcı kalacağı öngörüldü. Yetkililer 2024’te faiz indiriminin mümkün olduğunu belirtti. Tutanaklarda erken faiz indirimine gidilebileceğine yönelik bir mesaj gelmemesi dikkat çekti. 

ABD'DE TARIM DIŞI İSTİHDAM BEKLENTİLERİ AŞTI

Öte yandan bugün saat 16.30'da ABD'de aralık ayı tarım dışı istihdam verisi açıklandı. Buna göre tarım dışı istihdam 216 bin arttı. 

Piyasalarda beklenti tarım dışı istihdamın 170 bin artması yönündeydi. 

Son açıklanan veri ile birlikte kasımda tarım dışı istihdam verisi 199 binden 173 bine revize edildi. 

Haberin Devamı

Ülkede işsizlik oranı değişim göstermeyerek yüzde 3.7 seviyesinde kaldı. Piyasalarda beklenti işsizliğin 0.1 puan artışla 3.8 seviyesine çıkması yönündeydi. 

BUGÜN PİYASADA SON DURUM NE? 

Haftanın son işlem gününe 2043 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda gerileyerek 2041 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2024 dolar, en yüksek ise 2048 dolar seviyeleri görüldü. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Güne 1954 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda yükselerek 1959 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1942 lira, en yüksek ise 1966 lira seviyeleri test edildi.