Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatları rekordan döndü

Altın fiyatları rekordan döndü

Haftanın ilk gününden bu yana sert yükseliş gösteren altın fiyatları cuma günü rekor seviyeyi test ettikten sonra geri çekildi. Peki altın fiyatlarındaki sert hareketlerin sebebi ne? Bu hafta altına yatırım yapan kazandı mı? İşte detaylar...

Altın fiyatları rekordan döndü

Para ve emtia piyasaları ABD'den gelen ekonomik verilerle birlikte şekillenmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda ABD’de enflasyon rakamlarının düşüş göstermesi sonrasında piyasalarda risk iştahı artmış ve altın fiyatları yükselişe geçmişti. 

Haberin Devamı

Bu kapsamda haftanın ilk işlem gününe rekor seviyelerden başlayan altın fiyatları salı ve çarşamba günleri düşüş gösterdikten sonra yeniden toparlanma kaydetmişti. Haftaya 1159 liradan başlayan gram altın 1165 liraya kadar yükseldikten sonra geri çekişmiş ve çarşamba günü 1145 liraya kadar düşmüştü. 

Haftaya 1920 dolardan başlayan ons altın ise 1929 dolara kadar yükseldikten sonra çarşamba günü 1900 dolar olan kritik eşiğin altına sarkarak 1896 dolara kadar gerilemişti. Ancak ABD’den gelen zayıf ekonomik verilerin resesyona işaret etmesiyle birlikte perşembe günü altın fiyatlarında sert yükselişler görüldü. 

ALTIN FİYATLARINDA ‘ABD’ ETKİSİ 

ABD’de çarşamba günü yayınlanan veriler perakende satışlarda bir yılın en büyük düşüşünü yaşadığını ve üretici fiyatlarının yavaşladığını gösterirken olası bir resesyona işaret etti ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) daha az şahin davranabileceği görüşünü destekledi. 

Haberin Devamı

ONS ALTIN 9 AYIN ZİRVESİNDEN DÖNDÜ 

Perşembe gününe 1903 dolardan başlayan ons altın hızlı bir yükseliş göstererek 1935 dolara kadar çıktı. Güne 1151 liradan başlayan gram altın ise 1169 liraya kadar yükselerek rekor kırdı. Cuma günü altın fiyatlarında rekor serisi devam etti. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Haftanın son işlem gününe 1933 dolardan başlayan ons altın 1937 dolara kadar yükselerek 9 ayın en yüksek seviyesini test etti. Ons altın zirve seviyeyi test ettikten sonra geri çekilerek haftayı 1927 dolardan kapattı. 

Haftalık bazda fiyat hareketine bakıldığında ise ons altın yüzde 0.3 oranında değer kazandı. 

GRAM ALTIN TARİHİ REKORDAN GERİ ÇEKİLDİ 

Cuma gününe 1168 liradan başlayan gram altın 1171 liraya kadar yükselerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Zirve seviyeyi gördükten sonra düşüşe geçen gram altın haftayı 1165 liradan kapattı. 

Haftalık bazda fiyat hareketine bakıldığında ise gram altın yatırımcısına yüzde 0.5 oranında kazandırdı.