Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatları zirveden döndü

Altın fiyatları zirveden döndü

Geçtiğimiz gün ons altın fiyatı 13 ayın zirvesini test ederken, gram altın tarihi rekor kırmıştı. ABD’den gelen son ekonomik veriler sonrası piyasalarda yukarı yönlü hareket dikkat çekmişti. Peki bugün fiyatlarda son durum ne? İşte detaylar...

Altın fiyatları zirveden döndü

Salı ve çarşamba günleri ABD’den gelen son ekonomik verilerin resesyona işaret etmesiyle birlikte altın fiyatlarında sert yükselişler görülmüştü.  

Haberin Devamı

SALI GÜNÜ İKİ KRİTİK VERİ İLE PİYASALAR HAREKETLENDİ 

Salı günü ABD’de açık iş sayısı 2021 yılından beri ilk kez 10 milyonun altına geriledi. Fabrika siparişleri ise piyasa beklentilerinin üzerinde düşüş göstererek -0.7 olarak açıklandı. Piyasalarda beklenti -0.5 olması yönündeydi. Kritik veriler sonrasında altın piyasasında yükseliş hız kazanmıştı. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Bu gelişmelerle birlikte ons altın salı günü 2025 dolara çıkarken, gram altın 1252 lira ile rekor kırmıştı. Çarşamba günü de altın fiyatlarında rekor serisi devam etti. 

ABD'DE ÖZEL SEKTÖR İSTİHDAMI BEKLENTİLERİN ALTINDA KALDI 

ABD'nin bordrolar üzerinden hesaplanan ve istihdam verileri için öncü gösterge olarak kabul edilen özel sektör istihdamı piyasa tahminlerinin altında artış gösterdi. Dün saat 15.15 itibarıyla açıklanan kritik veri sonrası altın fiyatları yükselişini sürdürdü. 

Haberin Devamı

ABD’de özel sektör istihdamının beklentilerin altında artması iş gücünde bir daralma olabileceği beklentilerini kuvvetlendirdi. Fed para politikasını belirlerken 2 önemli parametreye bakıyor. 

Bunlardan birisi enflasyon iken diğeri ise iş gücü piyasası. Fed’in istihdamdaki yavaşlamayı önlemek için faiz artırımlarına ara verebileceği beklentisi altın fiyatlarının rekor seviyelere ulaşmasına neden oluyor. 

Son gelen ekonomik veriler eşiğinde bir resesyon ihtimali de piyasalardaki fiyatlamaları etkiliyor. 

ONS ALTIN 13 AYIN ZİRVESİNDEN DÖNDÜ 

Geçtiğimiz güne 2020 dolardan başlayan ons altın 2032 doları görerek 13 ayın zirvesine ulaştı. Ons altında gün içerisinde en düşük 2010 dolar seviyesi görüldü. 

Bugüne 2020 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda düşüş göstererek 2007 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2000 dolar, en yüksek ise 2021 dolar seviyeleri test edildi. 

GRAM ALTIN REKOR SEVİYEDEN DÜŞÜŞE GEÇTİ 

Dün 1248 liradan açılan gram altın 1257 lirayı görerek tüm zamanların en yüksek seviyesini test etti. Gram altın günü 1250 liradan tamamladı. 

Bugüne 1250 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre düşüş göstererek 1243 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1238 lira, en yüksek ise 1252 lira seviyeleri görüldü.