Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatlarında dikkat çeken hareket

Altın fiyatlarında dikkat çeken hareket

Altın fiyatları yeni haftada dikkat çeken hareketlere sahne oluyor. Dün ons altın 3 haftanın en yüksek seviyesini test ederken, gram altın neredeyse 1660 liraya dayandı. İşte detaylar...

Altın fiyatlarında dikkat çeken hareket

Altın yatırımcıları piyasadaki gelişmeleri takip etmeye devam ediyor. Geçen hafta cuma günü Jackson Hole Sempozyumu kapsamında ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları sonrası altında kısa süreli düşüş görülmüştü. 

Haberin Devamı

Powell, ABD’de enflasyonun halen yüzde 2 hedefinin çok üzerinde olduğunu ve daha fazla faiz artırımına gidebilecekleri sinyalini vermişti. Bu gelişmeyle birlikte geçen hafta ABD 10 yıllık tahvil faizi ve dolar endeksi sert yükselmişti. 

PİYASALARDA YÖN DEĞİŞTİ 

Bu hafta ise ABD 10 yıllık tahvil faizi ve dolar endeksinin düşüş göstermesi ons altın fiyatının yükselmesine yol açtı. Dün dolar endeksi 103.037 seviyesine kadar gerilerken, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4.106 seviyesine indi. 

ONS ALTIN 3 HAFTANIN ZİRVESİNİ GÖRDÜ 

Geçtiğimiz güne 1920 dolardan başlayan ons altın 1938 dolara kadar yükselerek 3 haftanın en yüksek seviyesini test etti. Ons altın günü 1937 dolardan kapattı. 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı

Haftanın üçüncü işlem gününe 1937 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda yükselerek 1947 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1935 dolar, en yüksek ise 1949 dolar seviyeleri görüldü. 

YURT İÇİNDE PİYASALAR KAPALI 

Öte yandan bugün yurt içinde piyasalar 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle kapalı kalacak. Bu yüzden gram altın ve döviz kurlarında sert hareketler beklenmiyor. 

GRAM ALTIN 1660 LİRAYA DAYANDI 

Öte yandan geçtiğimiz gün gram altın fiyatı ons altındaki yükselişin etkisiyle birlikte 1659 liraya kadar yükseldi. Gram altın dün 1654 liradan kapandı. 

Bugüne 1653 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda yükselerek 1671 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1645 lira, en yüksek ise 1674 lira seviyeleri test edildi.